Johan Lindbom får tillbaka Max Wärn till matcherna mot Rögle. Foto: Mattias Landström

HV71 får tillbaka viktiga kuggen – de saknas mot Rögle

Han har missat de två senaste matcherna. Men när HV71 gästar Rögle på torsdagen pekar allting på att Max Wärn åter får dra på sig HV-tröjan.

När HV71 genomförde sin sista träning inför back-to-back-mötet mot Rögle körde Max Wärn för fullt. HV-forwarden har missat de två senaste matcherna på grund av sjukdom. Men när laget gästar Ängelholm på torsdagen ska 29-åringen åter kunna vara med i laguppställningen.

– Det är alltid jobbigt när man kommer tillbaka. Men man ska spela när man är frisk och vila när man är sjuk, säger Wärn.

Så du spelar i morgon?

– Jag tror det.

Även Victor Ejdsell har vilat från träningen de senaste dagarna på grund av sjukdom. Men centern körde för fullt på onsdagen och kommer med största sannolikhet spela morgondagens match, säger tränaren Johan Lindbom.

Han var med i dag och så får vi se hur han svarar i morgon. Det är två matcher på två dagar så det kan vara tufft om man legat i sjuksängen, säger Lindbom.

HV71 har kallat hem Isac Brännström för att täcka upp för eventuella sjukdomar. Bill Sweatt och Linus Söderström missar även morgondagens match på grund av sina skador. (Pierre Engvall, Alexander Ytterell och Kristofer Berglund är långtidsskadade.)

Rögle ligger fortsatt sist i SHL-tabellen trots en viss nytändning sedan den tidigare HV-spelaren Chris Abbott tog över som sportchef och hans bror Cam Abbott anställdes som huvudtränare.

– Det blir intressant. Det är tuffa matcher. De krigar för livet och har inte haft en jättebra start och vi har inte heller spelat så konsekvent. Det är en bra chans för oss att visa att vi går framåt och visa vad vi går för, säger Wärn.

Vad är det som gör att ni inte spelar så konsekvent?

Det finns alltid miljoner olika förklaringar på allting. Vi försöker få det att stämma och det är det viktigaste. Vi försöker göra rätt saker och ta ansvar för vårt eget spel.

Lindbom:

– Vi måste fortsätta och inte falla tillbaka när vi får motgångar. Vi är jäkligt ömtåliga just nu. Vi står inte riktigt pall när det börjar gå emot oss och det är det vi måste jobba med.

Thörnbergs ursäkt till HV-fansen: ”Fick dåligt samvete”

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load