Johan Hult, Sportchef HV71 Foto: Mattias Landström

HV71:s besked om Linus Söderström – efter nya målvaktsvärvningen

HV71 plockar in Felix Sandström från Brynäs. Men laget räknar fortfarande inte bort Linus Söderström, säger sportchefen Johan Hult till News.

Det har uppgets vara nära under en tid. Och på måndagen presenterade HV71 Felix Sandström som ny målvakt inför slutspurten av årets SHL.

Den 21-årige burväktaren lämnar Brynäs för spel hos den regerande mästaren. Kontraktet sträcker sig över denna och nästa säsong.

– Felix är en stor målvaktstalang som vi tror väldigt mycket på. Han ansluter till oss redan i slutet på veckan när laget återsamlas efter lite ledighet och vi är övertygande om att han kommer att förstärka vårt lag, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Värvningen innebär att HV nu har en målvaktsbesättning med Sandström, Fredrik Pettersson-Wentzel, Adam Åhman och så den skadade guldmålvakten Linus Söderström.

Målvakten opererades i USA för en bukskada under julhelgen och har sedan dess varit kvar hos New York Islanders som efter fjolårets SM-guld sajnade ett rookiekontrakt med burväktaren.

Men målvakten har börjat göra framsteg och HV71 räknar inte bort honom inför slutspurten.

– Definitivt inte. Han har åkt skridskor i helgen och kan komma att komma igång med träning med full utrustning borta i New York den här veckan. Och om allt faller väl ut där kommer han tillbaka till oss i slutet på vecka 8, skulle jag tro, säger Hult till News.

Söderström sitter på utgående kontrakt och tillhör dessutom New York Islanders. Även Pettersson-Wentzels avtal går ut efter säsongen.

Sedan tidigare har Jonas Gunnarsson sagts vara klar inför kommande säsong. Ett tänkbart målvaktspar skulle därför vara Gunnarsson och Sandström.

– Felix kommer vara en utav dem (målvakterna nästa säsong). Men gällande något annat så kommenterar vi inte det, säger Hult.

Officiellt: HV71 agerar – målvakten presenterad

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load