Tränare, Johan Lindbom, HV71. Foto: Mattias Landström

HV71:s glädje efter galna segern: ”Otroligt bra karaktär”

LINKÖPING/JÖNKÖPING. Rivalmötet mellan HV71 och Linköping blev en galen historia. Gästerna vann med 6–5 efter straffar.

Vi visade otroligt bra karaktär, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Det blev en match som hade allt.

Rivalfajten mellan HV71 och Linköping i Saab arena slutade 6–5 till gästerna efter att Mattias Tedenby avgjort i straffläggning. Men dessförinnan hade publiken bjudits på en riktig hockeyfest.

Linköping gick upp till 2–0 efter bara drygt två minuter. Det tvingade bortatränaren Johan Lindbom till en tidig timeout.

Draget fick effekt. HV71 jobbade sig in i matchen. Marc Zanetti hann också skjuta gästernas första mål med en riktig pangträff innan den första perioden var över.

– Vi hade inte så mycket annat att göra. Vi var kanske mest i chock. Vi fick starta om matchen och göra det som vi hade tänkt från början, sade backen Christoffer Persson till C More efter den första perioden.

Bröt dystra trenden

Mittenakten blev en rejäl målfest. Victor Ejdsell sköt sitt sextonde mål för säsongen (bäst i HV71) när han satte 2–2.

Därefter hann hemmalaget med att sätta 3–2 innan Pierre Engvall och Bill Sweatt såg till att ställningen var 4–3 till HV71 inför slutperioden.

Vi hamnar i brygga i den andra perioden men kommer tillbaka igen, säger HV71:s tränare Johan Lindbom efter matchen.

HV71 har haft svårt i andraperioderna under årets SHL. Inför matchen hade laget förlorat 17 andraperioder, kryssat i 16 och bara vunnit nio. Efter lördagens rivalfajt är den segersiffran nu uppe på tio.

Knallskott avbröt matchen

Den tredje perioden inleddes med att matchen fick avbrytas efter att en åskådare kastat in ett knallskott bakom Adam Åhman i HV-kassen.

Det lät som någon form av nyårsraket. Det här vill vi inte se, det här tillhör inte hockeyn för fem öre, sade kommentatorn Jörgen Larsson i C More.

Efter avbrottet vände Linköping på matchen och var plötsligt uppe i en 5–4-ledning. Men Kevin Stenlund såg till att ta matchen till förlängning efter sitt 5–5-mål.

Förlängningen blev mållös och det smått galna mötet mellan de två rivalerna fick avgöras på straffar.

Där nöp Adam Åhman samtliga tre Linköping-straffar samtidigt som Mattias Tedenby lyckades överlista Jacob Johansson i hemmamålet.

Tränare Lindbom hyllade lagets moral efter tvåpoängaren.

– Jag tycker vi är starkare matchen igenom fem mot fem och vi visade otroligt bra karaktär flera gånger om, säger Lindbom.

– Det var en publikmatch, en match som svängde. Vi får jobba i uppförsbacke men jobbar ifatt bra.

Läktarskandal i Linköping: Knallskott avbröt rivalmötet

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load