David Gustafsson och Erik Brännström. Foto: Mattias Landström

HV71:s supertalanger uttagna i JVM-truppen

Nu står det klart. HV71:s Erik Brännström och David Gustafsson är uttagna i bruttotruppen till JVM.

På annandag jul drar Juniorkronorna i gång jakten på ännu ett VM-guld när laget premiärspelar mot Vitryssland i turneringen som den här gången avgörs i amerikanska Buffalo.

Och två HV-spelare får följa med på resan. Erik Brännström och David Gustafsson har båda tagits ut i Tomas Monténs bruttotrupp inför mästerskapet.

Truppen består av 28 spelare och kommer inför turneringen bantas med tre utespelare.

Brännström var inte med förra året men har under stora delar av säsongen setts som ett självklart namn i truppen.

– Gått från klarhet till klarhet. Hade en väldig utveckling i fjol. Han har varit väldigt bra alla tillfällen som han fått chansen att visa upp sig. Spelskicklig back men har också stora defensiva kvaliteter. Väldigt placeringssäker. Kan användas i offensiva situationer men även i defensiva situationer mot motståndarnas bästa spelare, säger förbundskaptenen Tomas Montén under en presskonferens som livesändes på Expressen.

För Gustafsson har uttagningen inte varit lika självklar. I början av säsongen tog den unge centern plats i HV71:s a-lag när klubben drogs med skadebekymmer. Därefter har han behållit sin plats. Centern fick även följa med Juniorkronorna under en turnering i november.

– De (landslagsledningen, reds. anm.) var nöjda med det jag hade presterat och de sade att jag var ett namn som de skulle ha med i tankegångarna när de tar ut laget. Så vi får se hur det blir, sade Gustafsson till News efter sitt första juniorlandslagsäventyr.

Och nu är han – och lagkompisen Brännström – alltså nära ytterligare ett stort äventyr i karriären.

– Han har slagit sig in i HV och han har slagit sig fast där. Det är väl Davids signum. Han är en otroligt tuff spelare som jobbar extremt hårt. Han tar varje situation och moment maximalt, säger Montén.

Även HV-bekantingarna Lias Andersson och Jacob Moverare finns med i bruttotruppen.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load