Erik Brännström hyllas av Vegas Golden Knights. Foto: Mattias Landström

Hyllningen till HV-backen – då kan han få chansen i NHL

Erik Brännström har imponerat i HV71 och Sveriges JVM-lag. Och hans NHL-klubb Vegas Golden Knights håller stenkoll. I en intervju med Expressen berättar nu klubbens assisterande general manager att backen kan få chansen i NHL redan nästa år.

I sommarens draft ropades Erik Brännströms namn upp av den nystartade NHL-klubben Vegas Golden Knights som femtonde spelare totalt.

Någon månad senare skrev den 18-årige talangen även på ett rookiekontrakt med klubben. Fast planen var tydlig: Brännström skulle spela kvar i HV71 i åtminstone ytterligare en säsong.

Men de senaste matcherna har Jönköpingsklubben fått klara sig utan sin offensiva back. Brännström har i stället hunnit med två JVM-matcher med Juniorkronorna. Och efter den fina starten – Brännström har gjort ett mål och en assist – hyllas han nu av Vegas assisterande general manager Kelly McCrimmon.

– Vi gillar Erik väldigt mycket, vi valde honom i förstarundan av en anledning och har sett mycket av honom. Han visade redan förra året att han var en riktigt bra spelare och har fortsatt visa det år. Han spelar en nyckelroll i SHL vilket är ett bra test för en ung spelare, säger McCrimmon till Expressen.

– Vi har alltid vetat om hur bra han är och han spelar på den nivån vi förväntat oss samtidigt som vi ser hur han utvecklas mot att bli en stabil NHL-spelare.

Brännström har den här säsongen fått en större roll i HV71. Och om utvecklingskurvan fortsätter peka uppåt finns det en chans att backen tar klivet över Atlanten redan nästa säsong.

– Det kommer bero på en del saker resten av säsongen, hur han hanterar slutet av den här säsongen och hur han sköter sig under försäsongen. Om han bevisar att han är redo nästa höst så kommer vi absolut att ge honom chansen men om han behöver mer tid så kommer vi att ge honom den tiden, säger McCrimmon.

HV-stjärnan byter roll – för att göra ny dundersuccé

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load