HV71 tog emot Färjestad i hett rivalmöte på lördagen. Foto: Mattias Landström

Jönsson: Det bästa rivalmötet av alla

HV71 föll med 2–4 hemma mot Färjestad på lördagskvällen. JKPG News Adam Jönsson såg matchen på plats. Här svarar han på fyra snabba frågor om rivalmötet.

Din bild av matchen?

– Wow, det här levde upp till alla tänkbara förväntningar. Det var full fart, hårda tacklingar och ett jäkla liv i ett slutsålt Kinnarps Arena. Färjestad är bättre under matchens första halva och tar ledningen rättvist genom Martin Johansson. Därefter tar HV tag i det fysiska spelet och kommer tillbaka in i matchen.

– Färjestad är lite aggressivare under den första halvan och det gör att gästerna får ett övertag som blir matchavgörande. När HV tar upp kampen är de minst lika vassa. En riktigt härlig hockeymatch med slutspelskaraktär. Det här rivalmötet slår tamejtusan alla andra!

Varför förlorar HV71 den här matchen?

– Färjestad är över 60 minuter det bättre hockeylaget. HV71 får segervittring efter 1–1-målet men gästerna skapade flest heta chanser den här kvällen. Deras självförtroende och aggressivitet är till slut det som fäller avgörandet. Det blåser bara medvind i Karlstad just nu.

Någon du vill plussa extra för i HV71?

– Linus Söderström gör, ännu en gång, en supermatch. Han stoppar ju nästan allting! New York Islanders scout var på plats i kväll. Han kan rapportera till sina chefer att om de inte plockar över Söderström efter den här säsongen så gör de förmodligen en stor miss. Jag skulle bli förvånad om jag får se honom i HV-tröjan nästa säsong om han fortsätter på den inslagna vägen.

Kevin Stenlund gjorde comeback. Vad säger du om hans insats? 

– Han började lite trevande och det märktes att han inte spelat på åtta matcher. Men när han behövdes som bäst klev han fram. Hans jobb vid 1–1-målet där han själv gräver fram pucken, trycker sig in i slottet och lägger in pucken mellan benen på Lars Haugen är ett klassmål signerat en spelare som har en otrolig potential i kroppen. Stenlund kan vara nöjd med sin insats.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load