HV71 blev överkörda av Frölunda. Foto: Mattias Landström

Jönsson: HV71 manglades av rivalen

HV71 förlorade kampen mot Frölunda med 3–5. Och det var ett hemmalag som blev stundtals blev helt överkörda av rivalen från Göteborg.

KRÖNIKA. Vad var det som hände i Kinnarps arena egentligen den här torsdagskvällen? Det blev en helt galen match mellan två rivaler.

Och allting såg inledningsvis riktigt bra ut för HV71.

Martin Thörnberg tog vara på en förlupen puck i powerplay och smällde in 1–0. Hemmalaget fortsatte ösa på i en förstaperiod som spelades på det sätt vi lärt oss att Jönköpingslaget vill spela. Det var full fart. Stundtals galet hög fart. Publiken var med. Hemmalaget såg tänt ut. Och med en ledning på tavlan kändes tre poäng nära redan efter tre minuter.

Men sedan klev Frölunda fram. Stora, starka Frölunda. För gästerna började vinna närkamper. Genom det fick de fast hemmalaget och kunde jobba sig in i matchen. Göteborgarna vann nästan varenda duell under de två första perioderna. Och det låg till grund för segern. 

För då kom också målen. Jan Mursak satte snyggt 1–1 och Victor Olofsson fullbordade vändningen i slutet av den första perioden.

Sedan var det åka av. Mursak satte 3–1 till gästerna i powerplay och Ryan Lasch smällde in 4–1. Båda målen föll i mittenakten. Då var det avgjort. Det spelade liksom ingen roll att hemmagänget spelade upp sig efter sin timeout. Det var redan klart.

Det såg stundtals ut som att Frölunda var ett sammansvetsat seniorlag medan HV71 var på gränsen till ett pojklag. HV orkade inte stå emot maskinen från västkusten. Segern var rättvis.

HV71 spelade stundtals fint i offensiv zon och den tredje perioden imponerade minst sagt. Victor Ejdsell sköt 2–4 och Max Wärn gjorde match av drabbningen med 3–4. Det var en offensiv urladdning som pressade gästerna. Men Frölundas starka två tredjedelar blev matchavgörande.

Den regerande mästaren har nu trillat ned på sjunde plats. Det innebär play-in för att nå kvartsfinal. Nej, vi ska inte måla fan på väggen redan nu – tredje perioden var bra. Men det är tydligt att laget måste börja ta kampen, spela tajtare defensivt och bli mer effektiva framåt. Annars riskerar den här säsongen att ta slut betydligt tidigare än vad alla HV-fans önskar.

Tabellen är fortfarande dunderjämn. Men HV har fortfarande en hel del tuffa lag kvar på sitt schema. Nu börjar varje poäng synas mer än vad de gjort tidigare (även om de förstås är värda lika mycket).

HV-stjärnan uttagen till OS: ”Fantastiskt kul”

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load