(10) Martin Thörnberg, HV71, HV71 - Rögle BK Foto: Mattias Landström

Kaptenens stenhårda dom – efter nya HV-förlusten

HV71 föll mot Rögle med 2–3 på fredagen. Och domen från lagkaptenen Martin Thörnberg var hård.

– Som vi spelar nu så håller det inte för ett slutspel, säger Thörnberg till News.

HV71 hade med sig en 2–1-seger från Ängelholm när laget mötte Rögle för andra gången på lika många dagar på fredagskvällen.

Men då fick skåningarna revansch. Simon Ryfors slog in 1–0 innan den tidigare HV-backen Alexander Younan satte 2–0 spel 4-mot-4.

Oscar Sundh reducerade visserligen. Men i den andra perioden snärtade Ted Brithén in matchavgörande 3–1 i numerärt underläge efter ett misstag av hemmalagets Martin Thörnberg.

– Vi får en pisstart med 0–2 i baken och vi får börja jaga och det vill sig inte. Vi får inte in den i powerplay och så gör jag ett litet misstag där och det känns som vi tappar matchen där. Det är olyckligt. Jag tycker vi krigar på i tredje och försöker driva framåt. Men det är för dåligt, säger Thörnberg till News.

– Vi är inte tillräckligt bra just nu. Vi gör inte det vi säger att vi ska göra till hundra procent och då blir det inte bra.

Thörnberg fastställde slutresultatet med sitt 2–3-mål i den tredje perioden. Därmed gjorde kaptenen mål i båda mötena mot Rögle, vilket också är de två första matcherna sedan han tidigare i veckan kritade på ett nytt tvåårsavtal med klubben.

Men att Thörnberg, som nu svarat för fem fullträffar, skulle ha hittat målformen håller han inte riktigt med om.

– Det är väl tillfälligheter också. Jag försöker jobba på och det är kul att de trillar in. Men det hade varit skönare om vi hade vunnit, säger Thörnberg.

HV71 är nu spellediga under en dryg vecka då Tre Kronor ställer upp i Channel One Cup. Och den regerande mästaren har mycket att jobba på. Laget ligger i skrivande stund sexa i tabellen med 40 inspelade poäng på 27 matcher.

– Vi måste bli lite bättre på allt. Som vi spelar nu så håller det inte för ett slutspel. Vi måste upp, säger Thörnberg.

HV-stjärnan om märkliga dunderskottet – fick drömträff och blev utvisad

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load