Dylan Reese och Pierre Engvall. Foto: Mattias Landström

Kritiken efter bottennappet: ”Varit en svaghet hos oss hela året”

ÄNGELHOLM. HV71 förlorade årets sista match med 1–4 borta mot jumbon Rögle. Anledningen? Lagets nio tvåminutersutvisningar.

– Det är vår uppgift att hålla klubborna nere, säger HV-forwarden Pierre Engvall.

Det var ett formstarkt HV71 som tog sig an ett formsvagt Rögle i årets sista match på lördagen. Men trots det lyckades gästerna från Jönköping inte besegra tabelljumbon.

Rögle vann matchen med 4–1 efter att ha gjort tre powerplay-mål. Och just utvisningarna kom att spela en stor roll den här eftermiddagen i skånska Ängelholm.

HV71 drog på sig hela nio tvåminutersutvisningar och satt alltså totalt 18 minuter i utvisningsbåset.

– Det håller inte i längden. Speciellt inte på bortaplan.  Det är väldigt mycket utvisningar. Sedan om det är domarens fel eller vårt fel vet jag inte riktigt. Men det är klart att vi ska hålla nere klubborna bättre. Sedan vet jag inte om alla beslut var korrekta. Men det är vår uppgift att hålla klubborna nere, säger HV-forwarden Pierre Engvall till News.

Skåningarna tog därmed sin första seger sedan de besegrade just HV71 i början av december. För HV var det första förlusten efter fyra raka trepoängare.

– Matchen mot Växjö (seger 3–2) var en av våra bättre den här säsongen. Sedan kommer vi hit i kväll och blir utspelade av ett lag som haft det tufft under stora delar av året, säger HV-backen Dylan Reese.

– Vi genererade inte tillräckligt mycket offensiv och de tog vara på sina powerplay. Det har varit en svaghet hos oss hela året att vi inte har vunnit kampen om special teams (boxplay och powerplay, reds. anm.). Men de senaste matcherna har det sett annorlunda ut. Du vinner matcher när du vinner den kampen. Det var en tung förlust.

Även HV fick chansen i flera powerplay. Mattias Tedenby gjorde 1–0 i den första perioden i spel 5-mot-3. Men mer än så blev det inte spelformen för gästerna.

– Vi måste ta vara på våra lägen. Vi kommer inte upp på den spelnivå som vi haft tidigare den här veckan. Det var något som saknades i dag, säger Engvall.

Nya tunga HV-skadan – beskedet om stjärnan

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load