Mora jagar revansch på HV71. Foto: Mattias Landström

Moras revanschplan mot HV71 – nyförvärvet spelklar

HV71 möter Mora i den sista SHL-matchen innan jul. Då jagar Dalalaget revansch efter HV:s 5–0-kross för ett par veckor sedan. Och tränaren Mattias Karlin vet vad hans lag behöver göra för att få stopp på den regerande mästaren från Småland.

Senaste gången HV71 mötte Mora slutade matchen med en klar seger för Jönköpingslaget. När lagen gör upp i Dalarna på torsdagen i den sista SHL-matchen innan jul har nykomlingen identifierat ett stort hot hos den regerande mästaren.

– De har många kvicka forwards. De spelar väldigt brett med mycket crosspass och bra lösningar. Vi måste få mycket tryck på deras puckförare så de inte får spela de här lätta puckarna genom mittzon. Det är där deras styrka ligger, säger tränaren Mattias Karlin till Moras hemsida.

Den förra matchen lagen emellan slutade med en 5–0-seger för HV71 (Mora vann lagens första möte med 5–3).

– Vi har lite revansch att fodra. Det är den enda matchen vi är missnöjda med efter uppehållet i november. Jag hoppas att grabbarna är revanschsugna. Vi vill komma ut och göra en bra match. Jag hoppas att vi är stabila och bra på det direkt. De första fem, tio minuterna får vi jobba för att komma in i matchen. Sedan tar vi det därifrån, säger Karlin.

Under förra veckans uppehåll förstärkte nykomlingen laget inför den andra halvan av serien. Andrew Kozek och Jason Akeson plockades in.

Men Akeson kommer med största sannolikhet inte vara med under torsdagens match. Anledningen är att han anslöt till laget tidigare i veckan och måste få bättre förberedelser, säger Karlin till Moras sajt.

Däremot spelar Kozek. Det skriver Mittmedias reporter Marcus Simm på Twitter.

Här är HV-stjärnornas fantastiska julklappar – till varandra

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load