Andreas Borgman (höger) firar SM-guld med Oscar Sundh (vänster). Foto: Mattias Landström.

NHL-bossens lycka – efter Andreas Borgmans succésäsong

Andreas Borgmans NHL-äventyr har börjat bra. Riktigt bra. I en intervju med sajten The Athletic berättar Toronto Maple Leafs general manager Lou Lamoriello om den överraskning som den förre HV-stjärnan varit under säsongens första halva.

Det tog ett år i SHL och HV71 innan Andreas Borgman var redo för NHL. Efter vårens SM-guld skrev backen på ett rookiekontrakt med Toronto Maple Leafs och drog över Atlanten.

Där han succén inte låtit vänta på sig. News har tidigare skrivit om Borgmans framfart i världens bästa hockeyliga. Du kan läsa några av våra artiklar här, här och här.

Borgman har noterats för nio (2+7) poäng på 39 matcher och varit ett stadigt inslag i Toronto Maple Leafs laguppställning.

När nu halva NHL:s grundserie är spelad berättar klubbens Lou Lamoriello i en intervju med sajten The Athletic om hur klubben ser på Borgmans första tid i det kanadensiska storlaget.

– Han har varit en positiv överraskning med sin balans, mognad och hur han har hanterat olika situationer. Ja, han har varit en överraskning, säger Lamoriello till The Athletic (betalvägg).

– Men vi förväntade oss också något av honom med tanke på den förbättring han haft och var han kom ifrån förra året, men inte till denna grad.

Borgman skrev på ett tvåårskontrakt med Maple Leafs och har en lönetaksträff på 925 000 dollar om året, enligt CapFriendly.

Nya succénoteringen för Andreas Borgman – brädar stjärnorna i NHL

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load