Max Wärn (4) firar tillsammans med Victor Ejdsell (9) och David Gustafsson (27) efter ha brutit sin måltorka i 5–2-segern mot Örebro. Foto: Mattias Landström

Nu har HV-kuggen brutit jättetorkan: ”Varit ganska trögt”

Det tog 18 matcher. Men nu har HV71:s finske forward Max Wärn brutit sin långa måltorka.

– Det har varit ganska trögt, säger Wärn.

Han hade väntat 18 matcher. Men när Max Wärn satte klubban till pucken i den första perioden hemma mot Örebro på annandagen fick finländaren äntligen jubla igen.

Styrningen på Victor Ejdsells passning betydde 1–0 för HV71. Fullträffen var Wärns första efter 18 mållösa matcher.

– Det har varit ganska trögt. Ibland är det så. Då får man bita ihop mer och jobba hårt och tro på sig själv att det kommer. Det är det viktigaste. Det är hockey. Man vet hur det fungerar. Ibland är det slumpar [som går in] och ibland är det lite trögare. Men det var skönt att göra mål förstås, säger Wärn till News.

Målet var 29-åringens fjärde fullträff på säsongen. Totalt har det blivit sju poäng (4+3) på 28 matcher för den tidigare KHL-forwarden.

Men det var inte bara Wärn som bröt en dyster svit den här annandagen i Kinnarps Arena. HV71 vann matchen 5–2. Det var lagets första seger mot Närke-laget den här säsongen efter att ha förlorat de två tidigare mötena med 2–6 och 0–3.

Segerskytt för Jönköpingslaget blev en annan HV-forward som nu klivit upp på sammanlagt sju poäng på 28 matcher: Oscar Sundh.

Den grovjobbande forwarden satte 3–2 till hemmalaget i slutet av den andra perioden efter att HV behållt trycket efter en Örebro-utvisning. Anton Bengtsson och Pierre Engvall jobbade fram pucken till Marc Zanetti som avlossade ett skott från backposition. När Axel Brage i gästernas kasse tvingades släppa retur stod Sundh rätt placerad.

– Jag försöker bara hitta en yta där jag var själv. Sedan var det bara att raka in den, säger Sundh.

Målet var Sundhs tredje för säsongen. Och segern var HV71:s tredje raka efter att tidigare under säsongen haft svårt att vinna flera matcher i rad.

– Det gäller att bygga lite ”streakar” för att vinna lite poäng. Man vet aldrig vilka lag man kommer få möta längre fram på säsongen. Det är viktigt att inte dra på sig massa torsk mot ett och samma lag. Det var skönt att bryta den trenden mot Örebro, säger Sundh.

– Det är mycket smågrejer som vi jobbar på varje dag som börjar sitta lite bättre. Det ska vi fortsätta med.

HV-stjärnans sköna comeback: ”Jag rös”

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load