Simon Önerud återvänder till HV71. Foto: Mattias Landström

Önerud nobbade anbuden – för kärleken till HV71

Simon Önerud återvänder till HV71. I en intervju med News berättar HV-hjälten om beslutet att komma hem och att han nobbade flera andra anbud.

– HV är väldigt speciellt för mig, säger Önerud.

Det är ett minne som har etsat sig fast hos många HV-fans. Efter elva minuter av den första förlängningsperioden mellan HV71 och Brynäs i den sjunde finalmatchen 2017 stormade Martin Thörnberg ned längs högersidan. HV-profilen slängde in pucken framför mål där Simon Önerud stötte trissan i mål och fixade HV71:s femte SM-guld.

Kort efter guldfirandet kom beskedet att guldskytten köptes ut från sitt kontrakt av KHL-klubben HK Sotji. Men efter en tung säsongsstart byttes Önerud bort till Sibir Novosibrisk. Där fortsatte den tunga perioden med ett båtbensbrott.

Men nu står det klart att HV-fansens gunstling återvänder till Jönköping. Önerud har kritat på ett treårsavtal med HV71.

– Det är en fantastisk känsla så klart. Vi har haft en öppen dialog och HV har låtit mig komma hem och landa i utlandsäventyret. För varje dag har det lutat mer och mer åt att jag vill komma hem och vara med att driva laget till nya framgångar och guld. Jag är grymt tacksam för att klubben har låtit mig landa i äventyret och att de hela tiden har visat att de vill ha mig. Det var ett lätt beslut i slutändan, säger Önerud till News.

Forwarden säger att han nobbade flera andra klubbar för att skriva på för HV71.

– Jag hade flera andra alternativ också. Men HV är väldigt speciellt för mig. Det är här jag har spelat min bästa hockey. Att få spela inför hemmapubliken blir fantastiskt. Det är många smågrejer som har gjort att jag vill komma hem och hjälpa laget.

Du har skrivit på för tre år, hur gick tankarna där?

– Jag vill vara med framåt och hoppas att det blir ytterligare år efter det. Jag vill vara med och bygga med den nya gruppen spelare under en lite längre period. Sedan är det en trygghet att veta var man ska vara de närmaste tre åren för familjen och barnen.

Det har hänt en hel del i truppen sedan du lämnade 2017. Hur bra koll har du på dina nya medspelare?

– Jag har rätt bra koll på de flesta och har träffat väldigt många av dem.Det känns sjukt spännande. En härlig mix med ungt och gammalt, utvecklingsbart och rutin. Det känns grymt spännande att få hoppa in i det här.

Jag har rätt bra koll på de flesta och träffat väldigt många av dem.Det känns sjukt spännande. En härlig mix med ungt och gammalt. Utvecklingsbart och rutin. Det känns grymt spännande att få hoppa in i det här.

Vad säger du om din tid i Ryssland?

– Det är ett helt annat spel i den ligan. Till en början spelade jag lite för mycket SHL-hockey. Sedan kom jag in i det mer och började producera. Sedan hade jag otur med skador. Ett båtbensbrott är inte så mycket man kan skydda sig mot. Jag har lärt mig grymt mycket på både och utanför isen.

HV71:s sportchef Johan Hult är lyrisk över sin senaste värvning.

– Vi har haft en dialog med Simon under en tid och har varit tydliga med att vi verkligen vill se honom i HV71 igen. Vi ser Simon som en ledande spelare i vårt lag och vet att han går in till varje träning och varje match med ett stort hjärta för klubben, säger Hult i ett pressmeddelande.

✓I artikeln nedan ser du hur HV71:s truppläge ser ut just nu. 

LISTA: HV71:s förvandling – så ser nya truppen ut

Simon Önerud återvänder till HV71

-----

No more pages to load