Pierre Engvall. Foto: Mattias Landström

Pierre Engvalls nya succé i natt

HV-stjärnan Pierre Engvall fortsätter leverera i AHL-slutspelet.

Pierre Engvall är het just nu.

Efter att ha åkt över till Toronto för spel i AHL har HV-forwarden svarat för en rad fina prestationer. Under grundseriens sista nio omgångar blev det åtta poäng för Engvall.

När Toronto Marlies i natt gick in i den andra rundan av Calder cup-slutspelet höll HV-spelaren sig framme igen.

Engvall hittade en lucka i slottet och satte matchavgörande 5–3  i 6–4-segern mot Syracuse Crunch. Målet var hans tredje i slutspelet.

Forwarden har ännu inte kritat på ett NHL-avtal med Toronto Maple Leafs. Men om den klassiska klubben inte ska tappa rättigheterna till 21-åringen måste de komma överens om ett kontrakt innan free agent-perioden börjar i sommar.

HV71:s sportchef Johan Hult har i flera intervjuer, bland annat med News, sagt att indikationerna pekar på att Toronto vill sajna forwarden.

Jönköpingsklubben kan därmed tappa en av sina bästa forwards inför kommande säsong då ett kontrakt med Engvall ger Toronto rätt att placera honom i AHL även om avtalet med HV71 löper över ytterligare en säsong.

Borgman skadad igen

Andreas Borgman spelade Marlies första slutspelsmatch mot Utica Comets men har därefter varit skadad. I matchen mot Syracuse gjorde den tidigare HV-stjärnan comeback. Men det blev en tuff afton.

Backen tvingades lämna isen med en ny skada. Borgman fick hjälpas av isen efter en kollision med en Crunch-spelare. Det finns i nuläget ingen skadeprognos på den förre HV-spelaren.

-----

No more pages to load