HV71 möter Rögle i ett back-to-back-möte. Foto: Mattias Landström

Så vill han sänka moderklubben: ”Ska dominera”

HV71-fostrade Alexander Younan tar emot sin moderklubb när HV71 gästar Rögle på torsdagskvällen. Då vill backen att hans nya lag tar tag i taktpinnen.

– I fem-mot-fem vet vi att vi är bra så det är där vi ska dominera, säger Younan till Rögles hemsida.

HV71 och Rögle gör på torsdagskvällen upp i lagens första match under veckans back-to-back-möte.

I Rögle finns den tidigare HV-spelaren Ted Brithén. Och så Alexander Younan förstås. Den HV-fostrade backen som det här året gör sin första ordinarie SHL-säsong.

När backen nu får välkomna sitt gamla lag till sin nya hemmaplan vill han att Rögle ska gå ut och ta tag i taktpinnen.

– I fem-mot-fem vet vi att vi är bra så det är där vi ska dominera, säger Younan till Rögles hemsida.

Younan har växt ut till en av Rögles viktigaste backar. Tjugoåringen snittar nästan 20 minuter i istid per match och har på 22 matcher noterats för fyra (1+3) poäng.

– Man har vuxit in i det mer och mer. Jag har fått ännu mer förtroende. Det är skönt och då blir man bättre, säger Younan.

Sex poäng står på spel i de två matcherna lagen emellan. Men Rögles nytillsatte tränare Cam Abbott vill inte blicka för långt framåt.

– För oss gäller det att fokusera på torsdagen. Vi ser det som att det är tre poäng i taget, säger Abbott till Rögles hemsida.

Som News kunde berätta under onsdagen får HV71 tillbaka Max Wärn efter två matchers frånvaro på grund av sjukdom. Däremot saknas fortfarande Bill Sweatt och Linus Söderström.

HV kommer närmast från en 0–3-förlust borta mot Örebro. Dessförinnan tvålade den regerande mästaren till Mora med 5–0 på hemmais.

Men det finns fortsatt frågetecken i Jönköpingslaget.

– Vi måste fortsätta och inte falla tillbaka när vi får motgångar. Vi är jäkligt ömtåliga just nu. Vi står inte riktigt pall när det börjar gå emot oss och det är det vi måste jobba med, sade HV-tränaren Johan Lindbom efter onsdagens träning.

HV71 får tillbaka viktiga kuggen – de saknas mot Rögle

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load