Isac Brännström och David Gustafsson gjorde båda mål för HV71 J20. Foto: Mattias Landström

SHL-duon fixade toppnotering för HV71

HV71 J20 behövde en seger för att ta sig till topp-10-serien efter jul. Då klev SHL-meriterade Isac Brännström och David Gustafsson fram.

Med två matcher kvar av J20 SuperElit södra kunde HV71, om resultaten gick Jönköpingslagets väg, säkra en plats i topp-10-serien efter jul och nyår på lördagen.

Vinst mot Rögle samtidigt som Frölunda förlorade och saken var biff.

Men laget fick en tung start. Efter drygt nio minuter satte gästerna från Skåne 1–0. Fast vändningen skulle komma. En och en halv minut efter ledningsmålet satte Lukas Johansson 1–1, vilket stod sig den första perioden ut.

I den andra akten klev SHL-meriterade Isac Brännström och David Gustafsson in i handlingarna.

Brännström satte 2–1 på pass från just Gustafsson. Den sistnämnde kunde därefter sätta 3–1 i powerplay.

Rögle fick kontakt med en reducering i slutperioden. Men HV71 höll undan. Och i och med att Frölunda förlorade sin hemmamatch mot Färjestad säkrade Jönköpingslaget sin plats i topp-10-serien trots att en omgång återstår av J20 SuperElit södra.

Örebor, det andra laget som hotade HV71, vann sin match men är genom HV:s seger fyra poäng bakom och kan därmed inte ta sig förbi i tabellen.

– Totalt sett har det varit ganska bra. Offensiven har varit bra men defensiven har inte fungerat som vi vill. Många spelare har tagit stora kliv och utvecklats mycket. Vi har haft många borta och på så sätt har många yngre fått chansen i J20 och gjort det fantastiskt bra, sade J20-tränaren Jonas Holmström till HV71.se tidigare under lördagen.

HV-stjärnan om märkliga dunderskottet – fick drömträff och blev utvisad

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load