Johan Lindbom. Foto: Mattias Landström

Stora HV-besvikelsen – efter nya rysarförlusten: ”Snopet”

HV71 förlorade ännu en tajt match. Bortamötet mot Djurgården slutade med en 1–2-förlust efter förlängning.

– Det känns snopet att bara åka härifrån med en poäng, säger HV71:s tränare Johan Lindbom till C More.

Tre matcher mot topplag. Tre förluster. Det är HV71:s facit de senaste omgångarna. Men i bortamötet mot Djurgården på lördagseftermiddagen hade det kunnat sluta annorlunda.

Hemmalaget tog visserligen ledningen i den andra perioden. Men glödhete Victor Ejdsell kvitterade innan mittenakten var över.

Fast det räckte in till mer än en poäng den här gången. För efter en mållös tredje period klev Markus Ljungh – som redan uppges vara klar för HV71 nästa säsong – fram i förlängningen och sköt extrapoängen till stockholmarna.

Ännu en tung förlust för HV71 som nu tagit två poäng på de tre senaste matcherna.

– Jag tycker att vi gör en bra bortamatch. Vi sätter press på dem och klarar att hantera när de sätter press på oss. Vi är starka i mitten. Kedjan med Pierre Engvall, David Gustafsson och Victor Ejdsell skapar tonvis med chanser. Det känns lite snopet att bara åka härifrån med en poäng, säger HV71:s tränare Johan Lindbom till C More.

I de två tidigare förlustmatcherna mot Färjestad (5–6 efter förlängning) och Frölunda (3–5) har HV71 tappat matcherna i den andra perioden.

– I dag håller vi ihop det bättre i andra även om den inte är bra. Vi kommer starkt i sista och kan vinna matchen, säger Lindbom.

Förlusten innebär att HV71 fortsatt ligger på åttonde plats i SHL-tabellen.

Jönsson: HV-stjärnan är glödhet – därför är det megaviktigt för mästaren

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load