Erik Andersson (19), David Ullström (29) och Marc Zanetti (51) jublar efter mål. Foto: Mattias Landström

Storstjärnan om Ullström: Vi vet vad han kan

David Ullström är klar för spel i Arizona Coyotes kommande säsong. Där blir han lagkamrat med den svenske storstjärnan Oliver Ekman-Larsson.

– Får han vara skadefri så vet vi vad han kan, säger Ekman-Larsson till hockeynews.se.

Det var tidigare i veckan som det offentliggjordes att David Ullström är klar för spel i Arizona Coyotes organisation kommande säsong. HV-centern har skrivit på ett ettårigt tvåvägskontrakt med ambitionen att slå tillbaka in i NHL.

I Arizona blir 29-åringen bland annat lagkamrat med smålänningen och storstjärnan Oliver Ekman-Larsson som i en intervju med hockeynews.se reagerar på värvningen av Ullström.

– Jag har sett honom lite innan och spelade mot honom när han var i (New York) Islanders. Han är en bra spelare som har haft lite tufft med skador. Får han vara skadefri så vet vi vad han kan när han är som bäst. Det är kul för honom att får en chans till, säger Ekman-Larsson till sajten.

Förutom Ekman-Larsson och Ullström återfinns även smålänningen och den tidigare HV-spelaren Niklas Hjalmarsson i laget.

Men även om Ullström nu går från en nyckelroll i HV71 till en betydligt tuffare tillvaro i Arizona har HV-produkten alla chanser att slå sig in i världens bästa hockeyliga på nytt.

– Alla kommer in på noll och får göra sig förtjänta av en plats genom jobb. Det är så det måste vara. Vi kan liksom inte ha någon som lever på gamla meriter bara för att man är draftad och ska spela. Jag tycker vi måste ha det i laget, att är du tillräckligt bra ska du spela och det är väl någonting som vi kanske inte har haft, säger Ekman-Larsson.

Ullström draftades av New York Islanders och gjorde 49 NHL-matcher för klubben. Han har även spelat i farmarligan AHL och KHL.

LISTA: HV71:s förvandling – så ser nya truppen ut

-----

No more pages to load