Strandberg: HV71 håller på att få ett boogie team

Den 19 oktober föll HV hemma mot Örebro med 2–6.

På lördagen blev det en ny smäll för HV mot samma lag med 0–3 i Behrn Arena.

Håller HV71 på att få ett boogie team den här säsongen i Örebro?

Den lirare som knäckte HV var finländaren, Sakari Manninen, som gjorde Örebros samtliga mål.

Närkes hockeystolthet hade fem raka förluster innan HV-mötet. HV71 gjorde ingen dålig match, men är alldeles för mycket upp och ner i sina prestationer för att det ska vara bra.

Detta efter en första period som var väldigt tajt. HV spelade en del i powerplay då Örebro drog på sig tre utvisningar (HV en), men gästerna sköt inte tillräckligt och hade för lite folk på kassen.

Robin Figren hade HV:s bästa möjlighet i perioden då en styrning gick precis utanför Eero Kilpeläinens stolpe i Örebro-målet.

Den andre målvakten, Fredrik Pettersson-Wentzel i HV-buren, fortsätter att spela bra. Han räddade två hyperfarliga chanser när Jere Sallinen och Marcus Weinstock fick friläge. Här hängde inte HV-backparet Topi Jaakola och Stefan Elliot med i svängarna.

Nämnde Sallinen svarade för en ful grej i perioden då han tacklade HV-backen, Mark Zanetti, bakifrån i ryggen. Som tur var för Zanettis del slutade den händelsen lyckligt.

Trots att perioden blev mållös var det en bra period från båda lagens sida. Det märktes att Örebro satsade på snabba omställningar och för HV gällde det att vara vakna på det.

I mittenperioden fick Örebro tidigt luft under vingarna tack vare sitt 1–0-mål i inledningen. Sakari Manninen satte pucken efter en sargretur sedan Jere Sallinen hade skjutit först.

HV åkte sedan på tre raka utvisningar och Daniel Wiksten i hemmalaget var närmast att näta, men hans skott gick i ribban.

Men 2–0 skulle komma och återigen var det Sakari Manninen som nätade. HV71:s Victor Ejdsell spelade alldeles för passivt i egen zon och Manninen tog pucken och satte den i mål.

HV jagade reducering i slutperioden och det var ”krigarkedjan” med Oscar Sundh, Anton Bengtsson och Erik Andersson som skapade ett jätteläge för att göra 1–2, men Anton Bengtssons kanontillfälle kunde rensas bort av en hemmaspelare.

Örebro fick fina omställningslägen på grund av att HV var på jakt efter en reducering och det var ytterst nära att Libor Hudacek gjorde 3–0, men skottet tog i ribban.

Därefter var det PW i HV:s mål som såg till att inte spiken i HV-kistan slogs in då han svarade för tre jätteparader under en kort tid.

Men en finländare skulle knäcka HV den här dagen. Sakari Manninen gjorde Örebros och sitt tredje mål när drygt halva perioden var spelad och då var HV ett slaget lag.

Efter 5–0-vinsten mot Mora i torsdags trodde jag att HV skulle kunna vinna mot ett Örebro som var inne i en negativ trend. Istället visade Örebro att de, hittills den här säsongen, passar HV71 illa.

Läs också: Så ställer HV upp mot Örebro

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load