Strandberg: Ni ska skämmas, HV71

Det målgladaste laget i SHL körde över HV71 med 8–2 – och nu börjar det lukta mer och mer åttondelsfinal om HV71. Det här var pinsamt, HV71. Ni bör skämmas inför fansen.

Färjestad gav HV en lektion igen och framförallt frapperas jag över det svaga spelet i försvarszon, både defensivt och i uppspelen.Dessutom var HV alldeles för avvaktande i spelet och reagerade istället för att agera.

Färjestad har vräkt in mål mot HV den här säsongen på tre matcher och i och med 8–2-segern på onsdagskvällen var det tredje raka vinsten mot HV på lika många matcher.

Den första perioden var riktigt dålig från HV71:s sida. Färjestad vann skotten med 16–6 och HV71 kom riktigt billigt undan med 1–2 i baken. Färjestad pressade HV högt upp i banan och det blev rejäla misstag i HV-försvaret.

Lawrence Pilut, HV-backen, svarade för en jättetavla när Färjestad gjorde 1–0. Christoffer Törngren, förre HV-spelaren, snodde pucken och spelade Joakim Nygård som i sin tur hittade Linus Persson som inte gjorde något misstag bakom Fredrik Pettersson-Wentzel i HV-kassen.

Efter ett svagt uppspel av Marc Zanetti i HV71 var det dags för 2–0. Pucken gick till Gustav Rydahl som trängde sig fram vid PW:s främre stolpe och satte pucken i nät. Libor Hudacek hade sedan två jättelägen för FBK , bland annat ett friläge, och Martin Johansson en het chans, men PW i målet höll HV kvar i matchen.

När det sedan bara var nio sekunder kvar av perioden fick HV ett viktigt reduceringsmål. David Ullström gick runt kassen och spelade till Erik Brännström som sköt pucken i mål och det var hans första mål för säsongen i SHL.

HV spottade upp sig lite i mittenakten, men Färjestad var ändå det bättre laget. Sebastian Wännström var tillbaka i HV-tröjan efter att ha missat 19 matcher och han matchades försiktigt, men han var inblandad i de två första målen i mittenperioden. När Per Åslund gjorde 3–1 hängde han inte riktigt med i svängarna. Stefan Elliott reducerade sedan  till 2–3 för HV i powerplay och då var Wännström framme och störde Lars Haugen i FBK-målet.  Hemmalaget replikerade dock snabbt då Oskar Steen gjorde 4–2 för värmlänningarna. Han sköt från snäv vinkel och den pucken borde PW tagit.

I slutperioden fick Färjestad retroaktiv utdelning från första perioden och det var ridå ner direkt för HV71 när Gustav Rydahl gjorde sitt andra mål för kvällen. I samband med detta skadade sig HV-anfallaren, Anton Bengtsson. Det blev ännu värre för HV när Joakim Nygård gjorde 6–2 i powerplay och Morgan Ellis satte både 7–2 och 8–2.

Några mer mål blev inte och därmed fick HV  en riktigt tung hemresa och läget försämrades att bli bland de sex bästa lagen och slippa åttondelsfinal. Om HV ska nå dit krävs en rejäl förbättring. Det är för många spelare i HV71 som underpresterar och det håller inte om det ska bli en lång vår för laget och fansen. Ikväll får de rannsaka sig själva och försöka visa mot Skellefteå i morgon att det här var en tillfällighet.

 

Då inleds slutspelet – förutsättningarna för HV71

 

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load