Martin Thörnberg Foto: Mattias Landström

Thörnberg efter svajiga starten: ”Vi har bättre förutsättningar nu”

HV71 har varit spellediga i en dryg vecka. Ett uppehåll som gjort laget gott, säger kaptenen Martin Thörnberg.

Det kan ibland vara jobbigt för ett lag att mitt i säsongen tvingas till en spelledig vecka på grund av landslagsuppehåll. För HV71 verkar det snarare vara tvärtom.

Efter dubbelmötet med Rögle för en dryg vecka sedan var det besvikelse i HV-lägret efter att ha förlorat hemmamatchen mot skåningarna med 2–3.

Vi måste bli lite bättre på allt. Som vi spelar nu så håller det inte för ett slutspel. Vi måste upp, sade HV71:s lagkapten Martin Thörnberg till News då.

Men när Thörnberg vandrade ned i spelargången efter måndagens träning var det desto positivare tongångar inför hemmamötet mot Luleå på tisdagskvällen.

Vi har haft mycket kamp och jag tycker vi har hållit uppe kvaliteten. Alla har chippat in och kört på. Det känns som vi har bättre förutsättningar nu, säger Thörnberg till News.

Mötet mot Luleå blir säsongens första i Kinnarps Arena. Lagen har mötts två gånger tidigare. Båda matcherna har spelats i Luleå.

Vi vill kliva in och göra en bra match. Vi vill ha ett bra resultat och en bra prestation. Det känns som vi är redo. Vi hade en bra vecka förra veckan och fick vila två dagar. Det känns bra, säger Thörnberg till News.

Luleå ligger två poäng bakom HV71 i en haltande SHL-tabell. Skulle gästerna vinna matchen kliver de förbi Jönköpingslaget.

Thörnberg tror på en tuff drabbning.

Det är ett bra hockeylag. De har fått fart på sitt spel med Bulan (Thomas Berglund, tränare) i spetsen. De spelar en aggressiv hockey som de flesta andra gör, säger HV-kaptenen.

Pierre Engvall tränade för fullt under måndagen men lär inte spela tisdagens match.

Linus Söderström saknades från träningen. Målvakten kommer opereras i USA för en bukskada efter julhelgen. Sebastian Wännström är borta på grund av skadeproblem. Bill Sweatt kommer även han missa tisdagens match. Forwarden beräknas vara tillbaka i träning med laget nästa vecka, skriver HV71 på sin sajt.

HV-forwardens sköna besked – efter tunga skadan

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load