Martin Thörnberg. Foto: Mattias Landström

Thörnberg inför rysaravslutningen: ”Handlar om att vara desperata”

HV71 förlorade den viktiga matchen mot Djurgården med 2–5. Men chansen att nå en kvartsfinalplats finns även i den avslutande matchen mot Färjestad på lördag.

– Det handlar om att vara desperata, säger HV:s Martin Thörnberg till C More.

HV71 hade chansen att sätta rejäl press på bland annat Malmö Redhawks (som förlorade med 3–6 borta mot Växjö) i jakten på en topp-6-placering och därmed en direktplats till kvartsfinalen.

Men när Jönköpingslaget gästade Djurgården blev det en tung kväll. Stockholmarna vann med 5–2 trots en kavalkad av HV-chanser i framför allt den andra perioden.

– De gör mål i powerplay. Det känns som de är lite hetare i anfallszon. De vinner mer kamper än oss och är giftiga runt mål, säger HV71:s lagkapten Martin Thörnberg till C More efter matchen.

Djurgården tog ledningen i den första perioden innan Victor Ejdsell kunde kvittera i powerplay.

Därefter gick hemmalaget upp till 4–1 innan kapten Thörnberg gav gästerna lite hopp med sitt 2–4-mål. Fullträffen var HV-forwardens första på tio matcher. Han står nu noterad för elva mål den här säsongen.

– Jag har haft det ganska tungt ett tag. Så klart är det skönt att få vara med och bidra och jag hoppas att det kan lossna lite, säger Thörnberg.

Och kanske måste det lossna redan om ett par dagar igen. När en omgång återstår av grundserien har HV71 fortfarande chansen att nå en topp-6-placering. Då krävs det att laget slår Färjestad på bortais samtidigt som Malmö förlorar mot Mora under ordinarie matchtid. Dessutom måste Jönköpingslaget hämta in ett par plusmål.

– Det handlar om att vara desperata. Vi måste vinna. Det gäller att försöka spela riktigt bra defensivt och sedan hugga stenhårt på målchanserna framåt och hoppas på det bästa, säger Thörnberg till C More.

Jönsson: HV71 fick en lektion – detta väntar i slutspelet

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load