Robin Alvarez (10) i kamp med Mattias Tedenby (21). Nu uppges Malmö-spelaren vara ett intressant namn för HV71. Foto: Mattias Landström

Uppgifter: HV71 intresserat av Malmö-forward

Han har ett år kvar på sitt kontrakt. Men Malmö-spelaren Robin Alvarez ryktas bort från Skåneklubben. HV71 ska vara en av klubbarna som ska ha undersökt möjligheten att plocka in 30-åringen, rapporterar Expressens MrMadhawk.

Malmö Redhawks åkte på söndagskvällen ut ur SM-slutspelet efter ha förlorat semifinalserien mot Växjö med 0–4 i matcher. Och nu ryktas flera spelare lämna klubben.

En av dessa är Robin Alvarez, 30.

Forwarden har kontrakt även över nästa säsong men har en klausul som innebär att han kan lämna för spel i utlandet. Tyska klubbar ska vara intresserade, skriver Expressens bloggare MrMadhawk.

Men enligt bloggen ska även HV71 har undersökt möjligheten att plocka in 30-åringen. En av anledningarna är att Jönköpingslaget redan sägs ha gjort klart med Alvarez tidigare lagkamrat Markus Ljungh. Även News har nåtts av uppgifterna om att Alvarez ska vara ett intressant namn för HV71.

– Klausulen gäller för utlandet. Det är vad jag kan ge dig. Jag måste prata med Malmö först. Vi får se vad som händer, säger Alvarez till MrMadhawk.

Eftersom Alvarez klausul gäller för utlandet är det upp till Malmö om klubben vill släppa Alvarez till en svensk klubb. Enligt uppgifter till MrMadhawk jobbar Malmö utefter planen att släppa 30-åringen som sägs sitta på ett dyrt kontrakt.

HV71 ska sedan tidigare ha gjort klart med Jonas Gunnarsson från just Malmö.

LISTA: Så bygger HV71 om efter fiaskot

-----

No more pages to load