Johan Hult, Sportchef HV71. Arkivbild:  Mattias Landström

HV71 värvar – SHL-meriterad back klar

HV71 har gjort klart med Panterns back Fredrik Styrman.

HV71 har letat efter en back efter att Dylan Reese blivit skadad. Och dagen innan övergångsfönstret stänger är Johan Hults sökande vara över.

Expressens bloggare Johan Svensson – mer känd som Mr Madhawk – kunde avslöja att IK Panterns Fredrik Styrman ansluter till den regerande mästaren.

Den 26-årige backen har tidigare spelat SHL-hockey för bland annat Luleå, Skellefteå och Brynäs. Den här säsongen har han dessutom varit utlånad till Frölunda i sex matcher.

På 35 matcher i Allsvenskan har det blivit tre passningspoäng för backen. Ett par minuter efter avslöjandet bekräftade HV nyheten på sin hemsida.

– Vi har under säsongen fått flera backar skadade och vi är glada att Fredrik, som är en mycket kompetent allroundback, kan komma in och bredda vår backsida, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i ett pressmeddelande.

Hult utvecklar resonemanget kring värvningen i ett samtal med News:

– Vi har sett honom en hel del under året. Men det blev mer aktualiserat när Dylan Reese gick sönder samtidigt som man alltid skannar av marknaden för att se vad som finns. Processen har varit bra. Både från Fredrik och hans agent och från Panterns sida, säger Hult.

Kontraktet gäller säsongen ut. Styrman ansluter till laget på torsdag.

Stänger inte värvningsdörren

HV71 har de senaste dagarna värvat målvakten Felix Sandström från Brynäs och nu alltså Styrman från Pantern.

Och inför att övergångsfönstret stängs på torsdagen ser HV71:s trupp inför slutspurten och det kommande slutspelet ut att vara spikad. Men ingenting är helt säkert.

– Jag tror inte det finns någon sportchef som sitter sista dygnet och säger till hundra procent att det är stängt. Men det ska vara riktigt rätt i så fall, säger Hult.

Vilken position pratar vi om då? 

– Det beror på vad riktigt rätt är. Vi kommer att få göra en bedömning i varje enskilt fall.

HV71:s deadline-kamp: ”Vi har en önskan”

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load