Montage/Foto: Mattias Landström / Unsplash / http://bit.ly/2z63pTk

Visa dina HV-kunskaper! Tävla med News under jul och nyår

Tävla med News över jul och nyår! Nu har du chansen att vinna ett presentkort på 500 kronor från Asecs om du deltar i vårt HV-kryss. Du hittar tävlingen och instruktioner nedan.

1. 1995 tog HV71 SM-guld för första gången. Johan Lindbom blev guldskytt med sitt avgörande 5–4-mål. Det fanns två tvåmålsskyttar i HV i den matchen. Vilka?

2. Vem var HV71:s förste tränare 1971?

3. Vem gjorde HV71:s första SHL-mål säsongen 2017/18?

4. HV71 har haft många duktiga backar genom åren. En av dessa har också vunnit finska mästerskapet i fotboll. Vem?

5. Stefan Liv är en målvakt som började spela hockey i Dalen. Kan du nämna en annan tidigare målvakt i Dalen som nu är med i HV71:s organisation?

6. Vilken HV-spelare har lirat för Anaheim och New York Islanders i NHL?

7. 2004 var det Stefan Liv som fixade guldet genom att hålla nollan fyra gånger mot Färjestad i finalen. I semifinalen slogs Frölunda ut och i kvartsfinalen fick Modo ge sig. I en av kvartsfinalerna vann HV över Modo med 10–1. Vem gjorde Modos mål?

8. Den HV-tröja som senast hängdes upp i taket i Kinnarps Arena var David Petraseks. Han har en speciell kärlek till ett fotbollslag i bygden. Vilket?

9. En av HV71:s transatlanter som spelat i klubben har startat ett nytt liv och ett företag som håller på med meditation och mindfulness. Vem är det?

10. I slutet av 70-talet och början av 80-talet hade HV71 en spelare som hette Hans Jönsson. Men alla sade hans ”öknamn”. Vilket var det?

11. I mitten av 80-talet fick HV71 två kanonförvärv från Leksand som var uppfostrade i Tunabro. Den en var Ivan Hansen. Vem var den andre?

12. En HV-målvakt har förknippats med ett klassiskt uttryck som lyder ”Stolparna är mina bästa vänner”. Vem myntade det?

13. Den 5 december 2013 gjorde en spelare det snabbaste målet någonsin av en HV-forward i en match mot Örebro hemma. Det tog tio sekunder. Vem var spelaren?

Utslagsfråga: Tippa slutresultatet, periodsiffrorna och vem som gör HV71:s första mål i matchen HV71–Färjestad som spelas 7 januari. Skriv hemmalagets siffror först (till exempel: 2–1 eller 1–4).

Så deltar du i tävlingen

Skicka dina svar till press@jkpgnews.se senast den 6 januari 20:00. Märk ditt mail med ”HV-kryss”. Kom ihåg att skriva dina kontaktuppgifter i mailet.

Vinnaren kontaktas via mail.

-----

No more pages to load