Johan Hult. Foto: Carl-Cedric Persson

HV71:s deadline-kamp: ”Vi har en önskan”

Om ett par dagar stänger övergångsfönstret. HV71 vill förstärka laget ytterligare.

Klockan klämtar för Johan Hult.

Övergångsfönstret i SHL stängs 15 februari. Då är sista dagen som sportcheferna kan förstärka sina trupper inför den avslutande delen av grundserien och det kommande slutspelet.

För HV71:s del handlar det främst om att hitta en back.

– Där pågår det ett jobb. Vi har en önskan om att få in någonting, säger sportchefen Hult till News.

Den regerande mästaren har i skrivande stund Alexander Ytterell, Kristofer Berglund och Dylan Reese långtidsskadade på backsidan. Topi Jaakola har saknats de senaste veckorna men beräknas vara tillgänglig efter OS-uppehållet. Lagets kanadensiske back Stefan Elliott missar omstarten 24 februari på grund av OS-spel.

Fans har på sociala medier sedan Reeses skada i mitten på januari uppmanat HV71 att värva. Ännu har ingeting hänt på backsidan.

Förra säsongen plockades den finske backen Mikko Lehtonen in från KooKoo precis innan fönstret stängde. Det visade sig bli en lyckad rekrytering då den nu 24-årige Lehtonen spelade en stor roll i laget som till slut vann SM-guld.

Inför övergångsstoppet är det fortfarande oklart om det blir en förstärkning.

– Det ska vara någon som ger oss någonting. Det ska inte plockas in någon bara för att. I dagsläget har vi ingenting klart, säger Hult.

Men HV71 har förstärkt på målvaktssidan. På måndagen stod det klart att Felix Sandström ansluter från Brynäs. Kontraktet löper över den här och kommande säsong.

– Med Felix och PW (Fredrik Pettersson-Wentzel) har vi två otroligt kompetenta målvakter. Och så har vi en förhoppning om att Linus (Söderström) kommer tillbaka till spel och är med oss under en förhoppningsvis lång vår, säger Hult.

HV71:s besked om Linus Söderström – efter nya målvaktsvärvningen

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load