Adam Åhman skriver på a-lagskontrakt för HV71. Foto: Mattias Landström

HV71:s superlöfte sajnar a-lagskontrakt

På torsdagen gjorde målvakten Adam Åhman sin SHL-debut när HV71 besegrade Karlskrona med 6–2. På fredagen skrev målvaktstalangen a-lagskontrakt med HV71.

– Adam är en stor talang som har potentialen att gå riktigt långt, säger William Rahm, målvaktstränare i HV71, i ett pressmeddelande

Adam Åhman kom till HV71 2015 från Västervik för att gå hockeygymnasiet och spela i HV71. Under åren har han haft en fin utveckling i juniorlagen och även fått testa på landslagsspel i småkronorna.

– Adam är en framtidsman som har potentialen att bli en förstemålvakt i HV71. Sedan har han en lång resa dit, men det är utan tvekan att han har potentialen, säger William Rahm i pressmeddelandet och fortsätter:

– Han är en trygg kille med bra tävlingsinstinkt och ett tydligt driv. Han har väldigt bra spelsinne och läser situationerna på ett bra sätt, Rahm.

På torsdagen gjorde den 18-årige Adam Åhman debut i SHL i segermatchen mot Karlskrona.

– Det är en dröm som går i upplevelse, både att få spela i SHL och att skriva ett a-lagskontrakt med HV71. Nu är det gjort och det ger mig en trygghet i fortsätta utvecklas som målvakt, säger Adam Åhman i pressmeddelandet.

Kontraktet med Adam Åhman gäller till och med 2020.

Adam Åhman

Född: 990731, Västervik
Position: Målvakt
Plockar: Vänster
Längd/vikt: 182 cm / 74 kg
Moderklubb: Västervik IK

Tidigare klubbar: Västerviks IK, HV71 J20

-----

No more pages to load