Olle på plan och pappa Peter kommenterar. Efter matchen var familjen Ek samlad. Fr.v. Peter, Viktor, Olle, Pia och Calle. Foto: Mattias Landström.

Intresset binder samman familjen

De flyttade hem från handbollsmetropolen, Alingsås, förra året.

Nu är det Hallby HK som gäller och hela familjen Ek är med och hjälper till.

– Idrotten kittar ihop familjen då vi har ett gemensamt intresse, säger Peter Ek.

Idag när Hallby förlorade mot Lindesberg med 31–36 i Allsvenskan var allt som vanligt.

Mamma, Pia Ek, höll i uppsnacket där Hallbys tränare, Kim Shepherd, snackade för sponsorer och andra som ville lyssna i Bowlingcity. Pappa, Peter, höll som vanligt i kommenterandet av matchen tillsammans med Håkan Lindell och på plan sprang yngste sonen, Olle, 20,  i Hallbys tröja.  De äldre sönerna, Calle, 23, och Viktor 26 är ansvariga för Hallbys utvecklingslag, HB78.

– Det här var en tung förlust. Vi kom inte alls upp i nivå. Det var segt i den här matchen. Vi släppte in 36 mål. och det är inte okej någonstans. Vi spelade frustrerat och saknade den glädje som vi har haft tidigare, säger Olle Ek.

Olle är niometersspelare och under tiden i Alingsås spelade han några matcher för Alingsås HK i  elitserien som den hette då och var med i SM-finalen 2016 mot Kristianstad,  men sedan förra hösten är det Hallby som gäller och om att familjen är så engagerad i föreningen säger han så här:

– Det är skitkul. Vi gör många olika saker. Jag påverkas inte direkt av vad de andra gör i familjen. Alla hjälper till på sina håll, säger Olle Ek.

Under matcherna sitter pappa Peter, mångårig målvakt i Hallby, och kommenterar matchen i Hallbys egen Tv-kanal som  medlemmarna kan nå via föreningens hemsida. En av uppgifterna är alltså att bedöma sonen, Olle, på planen.

– Det är rätt lugnt. Jag måste vara objektiv. Vi är ju två som kommenterar, både jag och Håkan, säger Peter Ek.

Och om detta säger yngste sonen, Olle så här:

– Pappa bruka jag inte lyssna på när han kommenterar och tittar  inte efteråt heller. Han får säga vad han vill, säger Olle med ett brett leende.

Pappa Peter sköter också informationen på Hallbys hemsida, försöker sprida budskapet till medlemmar och andra, över vad som händer i föreningen.

– Förutom att jag skriver försöker jag också lägga ut lite filmsnuttar, säger Peter Ek, som också sitter med i Hallbys styrelse.

De båda äldre bröderna Calle och Viktor har båda varit aktiva i Växjö och lirat i tvåan när familjen bodde där. Men nu har de slutat spela och är ledare. Calle, är den som sköter träningen för HB78 och Viktor har en lagledarroll.

Den sistnämnde har också två barn, varav ett, Aron två år, redan är inskriven i en förening, men det är inte Hallby utan J-Södras supporterklubb, Green Machine.

– Men om han vill börja spela handboll i framtiden är det Hallby som gäller. Det finns inga andra alternativ, säger farfar Peter.

Men söndagen blev en svart dag för alla hallbyiter. Lindesberg har blivit ett riktigt spöke för Hallby, har bara vunnit en av de sista nio matcherna mot Lindesberg.

– Jag tycker inte det hade med Lindesberg att göra idag. Jag berömmer ofta den här gruppen, men jag kände inte igen spelarna. Vi hade ingen bra attityd, säger Kim Shepherd, Hallbys tränare.

Det är bara att ta nya tag för spelare och ledare, samt för en familj, Ek, som stöttar föreningen i vårt och torrt på olika sätt.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Hallby-Lindesberg 31–36 (13–17)

Målen, Hallby: Oliver Löfwenius 8, Nikola Djordevic 5 (2 straffar), Pål Wetterbrandt 4, Olle Ek 4, Adam Jöhnsson 4, Robin Svensson 3, Charles Hugoson 2, Jesper Järlfors 1.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load