J-Södra får speciell inbjudan

J-Södra får speciell inbjudan
Den 16-22 juli pågår Gothia Cup Tipeslit Trophy. Cupen där 24 lag deltar, 12 svenska och 12 utländska. Nu står det klart att J-Södra blir ett av 12 svenska lag att få en speciell inbjudan till att delta i cupen.

Tipselit Trophy är en talangturnering för 17-åringar som ingår i Gothia Cup, och är kanske den mest prestigefyllda pokalen att vinna under veckan i Göteborg. Alla svenska lag som ska delta är klara och bland de 12 svenska lagen som ska ställas mot varandra och mot 12 utländska lag finns J-Södra tillsammans med bland andra de svenska storklubbarna Malmö FF, AIK, IFK Göteborg. Vilka de 12 utländska lagen blir är fortfarande oklart.

– Den internationella erfarenheten oslagbar. Det höjer 17-åringarna enormt. De får pröva sina vingar mot andra lag. För många är det en ny erfarenhet att få spela inför så mycket publik, säger Stefan Lundin till svenskelitfotboll.se

Bland de tidigare vinnarna av Gothia Cup Tipselit Trophy finns klubbar som Santos Laguna från Mexiko, och de engelska klassiska klubbarna Everton och Wolverhampton.

-----

No more pages to load