J-Södra nollade HFF i derbyt

J-Södra nollade HFF i derbyt
Fotbollssäsongen är i gång på allvar. På lördagseftermiddagen gjorde Jönköpings Södra och Husqvarna upp i ett traditionsenligt derby. Och det var det allsvenska laget som skulle dra det längsta strået.

Det skiljer två divisioner mellan Jönköpings Södra och Husqvarna FF. Och det märktes när lagen gjorde upp i sin årliga träningsmatch i Elmiahallen på lördagseftermiddagen.

Det var grönklädda J-Södra som förde spelet och ägde mest boll. HFF fick i stället inrikta sig på att försöka hålla tätt försvarsmässigt och ett stundtals fysiskt spel för att stoppa sina allsvenska motståndare.

Men det blårandiga försvaret hann inte med när J-Södras forwardsvärvning Árni Vilhjálmsson slet sig loss och senare blev neddragen av Sulejmen Sarajlic i HFF-målet.

Dzenis Kozica stegade fram till straffpunkten och sköt 1–0.

Tio minuter senare var det dags igen. Ytterbacksförvärvet Stefan Karlsson klev ned på högerkanten och serverade Daryl Smylie med ett inlägg. J-Södras nummer 17 drog till direkt och gjorde vackert 2–0.

I Husqvarna imponerade supertalangen Peter Gwargis som gång efter annan vållade problem för J-Södras backlinje.

Båda lagen gjorde en mängd byten inför – och tidigt under – den andra halvleken, vilket gjorde att spelet hackade något.

Det dröjde drygt 20 minuter av den andra akten innan den första chansen kom. J-Södras inbytte forward Moses Ogbu slog en bra frispark som Sarajlic lyckades tippa utanför stolpen.

Men hetare än så blev det inte under den andra halvleken. I stället kunde J-Södra bevaka sin ledning och få med sig segern.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: J-SÖDRAS HFF-DISS – ‘‘KAN TA SIG I RÖVA’’

-----

No more pages to load