Mikael Axelsson tar över som målvaktstränare i J-Södra. Foto: Press/Mattias Landström

AVSLÖJAR: Profilen tillbaka i J-Södra – här är hans nya roll

Ulf Thorsson har lämnat rollen som målvaktstränare i J-Södra. Nu kan News avslöja att hans ersättare blir en tidigare målvakt i föreningen.

Efter degraderingen till Superettan lämnade såväl Jimmy Thelin som Miguel Beas Jönköpings Södra för allsvenska Elfsborg. På tisdagen stod det klart att även målvaktstränaren Ulf Thorsson gör duon sällskap i Borås efter fyra säsonger i Jönköping.

Men redan nu är Thorssons ersättare klar. News kan avslöja att det rör sig om den förre J-Södra-målvakten Mikael Axelsson.

– Det var inget att tveka på. Det ska bli skitskoj. Jag har haft en bra dialog med mitt arbete så vi löser det också, säger Axelsson.

Axelsson representerade J-Södra i Superettan 2006–2009. Totalt blev det 43 matcher i den näst högsta serien. Den 34-årige målvaktstränaren har även representerat Husqvarna FF i division ett. Målvakten var tillbaka i J-Södra 2014 och lade av året därpå.

J-Södra har i dagsläget tre målvakter kontrakterade i a-truppen. Det rör sig om Anton Cajtoft, Frank Pettersson och Carljohan Eriksson.

– Det är fantastiskt att få komma in i det här läget. Det är en riktigt bra målvaktsuppsättning. Det är både ungt och erfaret. Det känns riktigt spännande, säger Axelsson.

Kontraktet löper över en säsong.

Han lämnar J-Södra – följer Jimmy Thelin

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load