Tränaren Jörgen Wålemark tillsammans med J-Södras ordförande, Mats Tidstrand, i samband med fredagens presskonferens på Odensberg. Foto: Mattias Landström

J-Södras nye tränare: ”Jag är med på kravet”

Då är han på plats, J-Södras nye tränare, Jörgen Wålemark.

Uppdraget är glasklart: J-Södra ska spela allsvensk fotboll igen 2019.

– Vi har varit jättenoga med att beskriva det, säger Mats Tidstrand, J-Södras ordförande.

Huvudpersonen själv, Jörgen Wålemark, säger så här om detta:

– Jag är inte orolig för kraven, men övriga ledare och spelare måste jobba tillsammans för att få utveckling. Vi vill upp, men det är inte enkelt. Givetvis vet jag om kraven och är med på dem, säger Jörgen Wålemark.

Den nye J-Södra-tränaren menar att han kommer till en bra arbetsplats.

– Jag ser väldigt positivt på det här. Jönköping har spelat en fin fotboll och Jimmy har gjort ett bra jobb. Det är skönt för mig att kunna bygga vidare på, säger Jörgen Wålemark.

När han själv lirade i Ljungskile och var målkung var det mycket långt och höga bollar.

– Jag vill ha ett lag som spelar bollen utefter marken. Jag hoppas vi har den kvaliteten och det finns spelare som Thelin och Smylie, som har speciella spetskvaliteter. Ibland kan det bli lite längre bollar bakom motståndarnas backlinje. Grunden är att ha bollen mer än motståndarna, säger Jörgen Wålemark.

Enligt Mats Tidstrand har inte dialogen med Wålemark varit så länge:

– De intensivaste dialogerna har varit under den senaste veckan. Under en tid har vi jobbat proaktivt med en lista som tillhör det normala arbetet. Det gäller att hela tiden sondera terrängen. I takt med att det intensifierades med Jimmy från en annan förening fick vi börja jobba hårt. Konkreta förhandlingar med Jimmys nya arbetsgivare har det varit under den senaste veckan.

Varför det just blev Jörgen Wålemark till J-Södra motiverar Mats Tidstrand så här:

– Jörgen har en spännande bakgrund, har varit en framgångsrik spelare och påbörjat en tränarkarriär. I Varberg har han gjort det bra med tanke på deras resurser. Det här är ett steg upp i Jörgens karriär. Kombinationen av erfarenhet och energi avgjorde för vår del. Energi är skitviktigt.

J-Södra sätter igång med lätt träning den 12 december. Sedan drar träningen igång på allvar i början av januari och J-Södras supportrar vill inte att det ska ta 47 år innan klubben är i Allsvenskan igen.

– Ingen vill det i Jönköping. Jag ska göra mitt för att det inte blir så länge, säger Jörgen Wålemark

Läs också: Strandberg: Ett oskrivet blad som får bära ett tungt ok på sina axlar

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Jörgen Wålemark i korthet

Jörgen Wålemark har de senaste fyra åren varit verksam Varberg i Superettan. Han har haft en liknande roll där som Jimmy Thelin haft i J-Södra. Wålemark har både varit tränare och sportchef i hallandsföreningen. Innan dess hade han hand om Häckens U19-lag som blev svenska mästare 2011.

Den nye tränaren är född i Ljungskile och det är för den klubben som han är mest känd i som spelare. Förutom Ljungskile, som han lirat de mesta åren i, har han också varit i Elfsborg, norska Lilleström, samt även varit proffs i Skottland och på Cypern. Han har skrivit ett 2+1-årskontrakt med J-Södra.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load