Jesper Svensson firade segern med fansen. Foto: Mattias Landström

Hjältens segervrål: ”Kommer inte ihåg vad jag skrek”

Jönköpings Södra tog årets första hemmaseger efter 1–0 mot IK Frej. Efter matchen firade jubilaren Jesper Svensson med fansen.

– Det blev lite sång. Men jag kommer inte ihåg vad jag skrek, säger Svensson till News.

Fansen ville höra en sång. Jesper Svensson svarade.

– Det blev lite sång. Men jag kommer inte ihåg vad jag skrek, säger Svensson till News.

Det var kanske inte så konstigt att Green Machine (J-Södras supporterorganisation) ville sjunga. Bara minuter tidigare hade Árni Vilhjálmsson gjort 1–0 hemma mot IK Frej. Målet blev matchens enda och innebar J-Södras första trepoängare hemma på Stadsparksvallen den här säsongen.

Jönköpings Södra IF – IK Frej Täby Foto: Mattias Landström

Fullträffen kom efter ett mönsteranfall där innermittfältaren Amir Al-Ammari till slut serverade en djupledsspringande Vilhjálmsson som fri med Frejs burväktare inte gjorde något misstag.

J-Södra hade fram till målet varit det spelförande laget. I den första halvleken förde hemmalaget spelet på ett tydligt sätt, spelade sig ur Frej-pressen och skapade en del chanser även om de flesta kom från ganska långt avstånd.

– Vi hittar en rytm i vårt passningsspel som vi inte haft tidigare. VI får en tempoväxling och en attack och kommer in i ytorna som vi vill göra, säger J-Södras tränare Christer Persson.

I den andra halvleken tappade hemmalaget initiativet något. Frej var flera gånger om nära att sätta bollen i nät bakom Frank Pettersson och göra J-Södras säsong ännu mer brutal än vad den redan varit.

– Vi lyckas inte komma upp i nivån i andra och bygga vidare på den. Vi är illa ute mer än en gång. Men jag är otroligt stolt över att spelarna kör hela vägen och fortsätter att tro på det, säger Persson.

Vad är det som gör att ni inte kommer upp i nivå i andra halvlek?

– Det är svårt att analysera så här precis efteråt. Ibland är det att en motståndare gör det svårt för en. Det är väl en av de stora anledningarna.

Jönköpings Södra IF – IK Frej Täby Foto: Mattias Landström

Men en av spelarna som kom upp i nivå var just Jesper Svensson. Yttermittfältaren sprang på vanligt vis långa sträckor under matchen.

När han byttes ut efter 86 minuter föll han ihop på marken innan han tog sig ut i spelargången.

– Jag var tvungen att gå in och kalva lite på toa faktiskt. Det var jobbigt i dag. Det är så det ska vara när man spelar fotboll. Det är bara kul, säger Svensson.

Jönköpings Södra IF – IK Frej Täby Foto: Mattias Landström

Några minuter senare var han tillbaka på plan och firade segern och sina 200 matcher i J-Södra-tröjan med fansen och övriga spelare i laget. Svensson ingår nu i skaran som kallas Grön Hjälte (spelare som gjort minst 200 matcher i J-Södra). Även Daryl Smylie fick utmärkelsen inför matchen.

Segern innebar tre viktiga poäng för Jönköpingslaget. J-Södra har nu spelat in sju poäng på lika många matcher och tagit poäng i tre raka drabbningar.

Andrum för ett lag som upplevt en turbulent vår med skador på nyckelspelare och ett uppmärksammat tränarbyte redan efter tre omgångar.

– Det ger oss lite mer arbetsro, säger Persson.

Jönköpings Södra IF – IK Frej Täby Foto: Mattias Landström
Jönköpings Södra IF – IK Frej Täby Foto: Mattias Landström

För Frej är det desto tuffare. Täby-gänget står kvar på en enda inspelad poäng och ligger sist i serien.

J-Södras mål i den 93:e minuten innebar ännu en blytung förlust.

– Det var den värsta i mitt liv tror jag, säger Frej-tränaren Roberth Björknesjö innan han ska intervjuas av Sveriges radio.

Inhopparen räddade J-Södra – avgjorde med sekunder kvar

-----

No more pages to load