(26) André Calisir, (16) Viktor Rönneklev
Foto: Carl-Cedric Persson

J-Södra-favoriten landslagsaktuell – i Armenien

Måndag: hjälte i IFK Göteborgs 2–1-seger mot Malmö FF.

Tisdag: landslagsaktuell för Armenien.

Det har varit två framgångsrika dagar för den tidigare J-Södra-spelaren André Calisir.

News skrev tidigare under tisdagen om hyllningarna till André Calisir efter att IFK Göteborg på måndagskvällen besegrade Malmö FF med 2–1.

Den förre J-Södra-stjärnan var starkt bidragande till Blåvitts första trepoängare i Malmö sedan 2012.

Dagen efter segern i stormötet kommer nu nästa glädjebesked för 27-åringen. Calisir är nämligen aktuell för landslagsspel i Armenien, skriver sajten Fotbolldirekt.se. 27-åringen har en mamma med armeniskt påbrå och en pappa från Syrien.

– Det stämmer. Deras tränare ringde mig i veckan och ville ha dit mig. Jag får tänka över det, men det vore verkligen roligt att kunna spela landslagsmatcher, säger Calisir till sajten.

Mittbacken säger att han varit i kontakt med landslagsledningen vid tidigare tillfälle. Calisir kan i dagsläget inte ge ett beslut om hur han tänker i frågan.

Efter måndagens seger uttryckte några fans att Calisir borde vara med i den svenska förbundskaptenen Janne Anderssons tankar inför det stundande VM-slutspelet i Ryssland.

Men Calisir själv tror inte på spel i Sverige.

– Haha, det är inte så att Janne har kontaktat mig direkt. Sverige har ett väldigt bra landslag. Armenien hade varit jätteroligt, säger Calisir till sajten.

Bland Armeniens största stjärnor finns mittfältaren Henrikh Mkhitaryan som just nu spelar i Arsenal och tidigare har tillhört Manchester United.

Calisir kom till J-Södra från Djurgården 2011. Han lämnade klubben efter kvalförlusten mot Trelleborg i höstas då hans kontrakt löpte ut. Avtalet med IFK Göteborg gäller över säsongen 2021.

I artikeln nedan kan du läsa hyllningarna till Calisir efter Malmö-matchen. 

Förre J-Södra-stjärnan tokhyllas efter stormötet

-----

No more pages to load