Jakob Orlov är klar för två år i J-Södra. Foto: Adam Jönsson Jakob Orlov tillsammans med assisterande tränare Christer Persson. Foto: Adam Jönsson

J-Södra värvar från norska storklubben: ”Ska ta oss upp”

Jakob Orlov, 31, förstärker Jönköpings Södra. Forwarden kommer närmast från norska Brann.

Jönköpings Södra har inför den kommande Superettan-säsongen redan förstärkt laget på flera positioner. Flera försvarare, målvakter och mittfältare har anslutit till truppen inför premiären i början av april.

Nu har laget även gjort klart med en forward. Den tidigare Gefle-spelaren Jakob Orlov, 31, har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben, meddelade J-Södra under en presskonferens på onsdagen.

Forwarden ses främst som en central anfallare i det 3–4–3-system som den nye tränaren Jörgen Wålemark annonserat.

– Visst är det så. Det är en spelare som jobbar extremt hårt, säger J-Södras assisterande tränare Christer Persson.

Orlov representerade Gefle i Allsvenskan under säsongerna 2010–2014. Därefter gick karriären vidare i norska storklubben Brann där 31-åringen under 2015 var utlånad till Hammarby.

Forwarden har inte spelat match sedan i november. Men nyförvärvet säger att han hållit i gång under vintern.

– Jag har kört egna fyspass ute i skogen. Är från en liten by där det finns utegym och allt möjligt. Sedan har jag kört fyspass med min gamla moderklubb (IFK Värsås), säger Orlov.

J-Södra tog kontakt med 31-åringen redan under sommaren 2017 när Orlov och hans familj signalerade att en flytt tillbaka till Sverige var aktuell.

– Framför allt förra året var det fokus på att spela klart i Brann. Sedan var situationen hur den var med familj och det var därför som det drog ut på tiden, säger Orlov.

Forwarden har aldrig spelat i Superettan. Nu ska han vara med och försöka spela upp J-Södra till svensk fotbolls finrum igen.

– Utmaningen att vi ska ta oss upp i Allsvenskan igen är det man ser som huvudmålet. Sedan att vi har nära hem var en stor del, säger Orlov om beslutet att ansluta till Jönköpingsklubben.

Orlov börjar träna med klubben redan under onsdagen.

J-Södra värvar mittfältare – från seriekonkurrent

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load