Daryl Smylie. Foto: Mattias Landström

Profilen om livet som pappa: ”Jävligt kul”

Daryl Smylie gjorde sin första match med Jönköpings Södra efter att han blivit pappa. Matchen i Svenska cupen slutade visserligen med en 1–2-förlust. Men hemma väntar den nyblivna familjen.

– Alla mår bra och vi har fått komma hem från sjukhuset, säger Smylie.

Daryl Smylie ser ut att må bra trots att hans Jönköpings Södra precis förlorat premiären i Svenska cupen med 1–2 hemma mot seriekonkurrenten IK Frej på söndagseftermiddagen.

Och kanske är det inte så konstigt. J-Södra-stjärnan blev tidigare i veckan pappa till en liten pojke. När han träffar News efter matchen skiner mittfältaren upp i ett stort leende när frågan om hur det är att vara pappa kommer på tal.

– Det är kul. Lite mindre sömn bara. Men det är svinkul. Alla mår bra och vi har fått komma hem från sjukhuset, säger Smylie.

– Alla fick komma hem i går. Så det var första kvällen hemma i går. Det är jävligt kul.

Hur tror du att du kommer vara som pappa?

Helt tvärtom gentemot vad jag är på planen. Jag kommer vara lite lugnare, säger Smylie med ett leende.

Har ni bestämt något namn?

– Nej, inte än. Det är tuffare än vad man tror. Vi har ett antal namn men vi får se vad det blir. Det är ingenting bestämt än.

Jönköpings Södra IF – IK Frej, Svenska Cupen Foto: Mattias Landström

Drabbningen mot Frej var Smylies första 90-minutare för säsongen. Mittfältaren var inte med mot IFK Norrköping senast och missade även träningslägret i Spanien.

Fast trots att han inte är i matchform var J-Södra-stjärnan nära att rädda poäng åt sitt lag. I den andra halvleken, vid ställningen 1–2, bröt han sig in i straffområdet och fick på ett avslut som träffade stolpen.

Jag har inte spelat med så många än så för min del kan det bara bli bättre. Men det var skönt att få 90 minuter, säger Smylie.

– Jag tycker ändå att vi försöker spela som vi ska spela. Men vi skulle haft lite mer fart på bollen när vi har bollen för de backade hem. När de fick bollen pumpade de den långt och kämpade. Det är ett svårt lag att möta men jag tycker ändå att vi gjorde det hyfsat bra. Speciellt i andra halvlek när vi kom in i boxen och träffade stolpen två eller tre gånger. Det var surt med resultatet bara.

Jönsson: Orimligt svagt – måste ställas högre krav

-----

No more pages to load