Jönköpings Södra har gjort klart med en ny målvakt. Foto: Mattias Landström

Räddade Dalkurd till Allsvenskan – nu klar för J-Södra

J-Södra har gjort klart med en ny spelare.

Jönköpings Södra kallade till presskonferens på måndagen. Där presenterade klubben en ny spelare.

Frank Pettersson, 33, har valt att skriva på för klubben som nästa säsong kommer spela i Superettan. Kontraktet sträcker sig över tre år.

– Det är kul att välkomna Frank tillbaka till föreningen. En duktig, erfaren målvakt som spetsar till målvaktspositionen. Dessutom med en personlighet och karaktär som bidrar till en stabilitet i truppen, säger J-Södras scoutingansvarige Christer Persson till J-Södras hemsida.

Målvakten kommer närmast från Dalkurd men spelade i J-Södra under 2012.

– För mig handlar det om att spela i en förening som har en tydlig målsättning och vill någonting. Och det vill verkligen J-Södra. Jag vet att jag trivs väldigt bra här efter min senaste sejour, säger Pettersson under presskonferensen, enligt en livesändning från JP.se.

– Jag har höjt mig en eller kanske till och med två nivåer. Jag är inte nöjd med min sejour här förra gången. Jag vill visa vilken duktig målvakt jag kan vara.

Pettersson säger att det var helhetsbilden som var en starkt bidragande orsak till att han valde J-Södra. Den stora biten där var delen utanför fotbollen, säger målvakten.

Dalkurds sportchef Adil Kizil till den egna hemisdan:

– Vi ville verkligen behålla Frank och gjorde allt vi kunde för att få till en lösning. Han har varit tydlig med att han har varit väldigt nöjd med sin tid i Dalkurd, men han har sökt en trygg helhetslösning för sig själv och familjen. Det är något som han har blivit erbjuden i Jönköpings Södra.

Sedan tidigare har J-Södra värvat Axel Lindahl från Oskarshamns AIK och tränaren Jörgen Wålemark som närmast kommer från Varbergs Bois.

SILLY-LISTAN: Så är läget i J-Södra just nu

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load