Stefan Karlsson lämnar J-Södra. Foto: Mattias Landström

Stefan Karlsson lämnar J-Södra – efter hemliga klausulen

Nu står det helt klart. Ytterbacken Stefan Karlsson lämnar Jönköpings Södra.

Det var i slutet av november som sajten FotbollDirekt.se rapporterade att Stefan Karlsson kunde komma att lämna Jönköpings Södra efter bara en säsong.

Anledningen var en klausul i ytterbackens avtal med klubben som gjorde att kontraktet bröts i samband med att klubben åkte ur Allsvenskan.

– Vi har haft en del möten, jag och klubben, och det kan både bli så att jag skriver på ett nytt kontrakt eller att jag lämnar. Det är för tidigt att säga, sade Karlsson till FotbollDirekt.se då.

Och nu står det klart att 29-åringen inte väljer att stanna i Jönköping. På tisdagen presenterades Karlsson av seriekonkurrenten Östers IF.

– Det känns bra, det är väldigt kul att vara tillbaka. Att förhoppningsvis ta Öster till Allsvenskan är allt jag vill, säger Karlsson enligt sajten vxonews.se.

Ytterbacken ska ha haft bud från andra klubbar, bland annat från Allsvenskan.

Kontraktet är skrivet på tre år.

Karlsson representerade Öster mellan 2008 till 2013. Säsongen 2014 skrev han på för Djurgården. Han har sedan dess även hunnit med att representera Östersund i Allsvenskan.

Under sitt år i J-Södra blev det ett mål och en målgivande passning på 26 matcher. Karlsson hann även med att dra på sig sju varningar under säsongen.

AVSLÖJAR: Profilen tillbaka i J-Södra – här är hans nya roll

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load