Jörgen Wålemark. Tränare i J-Södra. Foto: Mattias Landström

Tredje raka förlusten för J-Södra – efter sent chockavgörande

Jönköpings Södra står kvar på noll poäng i Superettan. Laget föll borta mot Varberg med 1–2 på måndagskvällen. Detta trots att hemmalaget fick en spelare utvisad redan i den första halvleken.

Mål

1–0 (37) Albert Ejupi

Kommentar: Ejupi får drömträff. Ett skott utifrån sitter ribba in. Snyggt. Otagbart. Oväntat efter en ganska tråkig tillställning på ett halvtomt Påskbergsvallen. Varbergs första avslut (och enda under den första halvleken).

1–1 (60) Daryl Smylie

Kommentar: Kommer helt rätt i djupled. Ett distinkt bra avslut någon meter in i straffområdet. Snygg passning av Fredric Fendrich.

2–1 (86) Gabriel Altemark Vanneryr

Kommentar: Altemark Vanneryr står rätt i straffområdet, snappar upp ett inlägg och skjuter 2–1 till hemmalaget på Varbergs andra avslut i matchen. Ett riktigt chockavgörande.

Varningar

J-Södra: Jesper Svensson (8), Árni Vilhjálmsson (71)

Varberg: Nahom Girmai Netabay (12, 40), Matthew Pyzdrowski (47), Zev Taublieb (54)

Utvisningar

J-Södra: –

Varberg: Nahom Girmai Netabay (40)

Bäst i J-Södra

Anton Liljenbäck

Kommentar: Spelade vänsterback ett tag. Gjorde ett stabilt intryck i 86 minuter. Varken mer eller mindre. Syntes inte särskilt mycket. Men det är så det ska vara. Missade vid Varbergs 2–1 i slutet.

Snackisen

Kommentar: Daryl Smylie blixtrade till och satte 1–1. Men fram tills dess hade nyckelspelaren varit helt osynlig även den här matchen. Det var nästan så att Jörgen Wålemark hade behövt skicka ut en efterlysning för att hitta sin mittfältare som var en av J-Södras bästa under de två allsvenska säsongerna. Målet kan ge honom nytt självförtroende och vara hur viktigt som helst. För precis som med övriga spelare måste han lyfta sig rejält.

Publiktrycket

Kommentar: De tillresta J-Södra-fansen dominerade ljudbilden. Men det var förstås inte så svårt även om de ska ha en eloge för att ha tagit sig till en av seriens minst sexiga bortamatcher. Men publiktryck? Njae … Publiksiffran: 1 127.

News Adam Jönssons syn på matchen

Kommentar: J-Södra i Superettan 2018 verkar inte riktigt gå ihop.

Innan Varbergs utvisning i slutet på den första halvleken hade laget förtvivlat svårt att ens slå två passningar i följd. Det var trubbigt framåt. När bortalaget väl fick ihop ett par passningar var det i backlinjen och sekvensen följdes av crossbollar som hemmaförsvaret läst redan innan de sulats iväg.

Árni Vilhjálmsson missade öppet mål och det blev någonstans talande för lagets kväll i Halland. Daryl Smylie blixtrade till (äntligen för J-Södras del) och satte 1–1. Men trots ett stort spelövertag i den andra halvleken var det väl det här vi bjöds på. Typ. Det var rent ut sagt för dåligt. Och egentligen från båda lagen. Ingen fotbollsfest direkt.

Sveriges andradivision har välkomnat Gröntröjorna (nåväl, de var vita i dag) och visat att det fortfarande, till mångt och mycket, är en sparka-spring-serie. Varberg spelade hårt. På gränsen till fult. J-Södra försökte rulla boll och gjorde det ganska bra. Det hjälpte förstås att laget var en spelare mer under hela den andra halvleken. Fast när laget väl fick chansen att sätta de avgörande passningarna var det slarvigt. Ibland riktig jäkla superslarvigt, vilket sabbade poängchansen. Hemmalaget spelade efter sitt kunnande och slet sig till en seger. J-Södra var uddlöst och hade noll kreativitet i den berömda sista tredjedelen – trots en man mer i 50 minuter.

Ex-allsvenska J-Södra står på noll poäng efter tre omgångar efter förluster mot förväntade topplaget Gais (1–2) och bottentippade Landskrona (0–2) och Varberg (1–2).

Välkommen till Superettan.

Så spelade J-Södra

Pettersson – Jallow, Karlsson, Johansson, Liljenbäck – Crona (Gwargis, 69) , Fendrich – Vilhjálmsson, Smylie, Svensson (Olsson, 69), – Orlov

-----

No more pages to load