Daryl Smylie. Foto: Mattias Landström

Trelleborgs kvalpassning till J-Södra: Vi har aldrig förlorat

Nästa vecka väntar ett hett kval mellan Jönköpings Södra och utmanaren Trelleborg. Då lutar skåningarna sig tillbaka mot en positiv statistik.

Nästa vecka sparkas den första av de två kvalmatcherna till Allsvenskan igång mellan Jönköpings Södra och Trelleborgs FF. Och inför den heta drabbningen har det skånska laget på sin hemsida publicerat statistik som ska tala för Superettan-laget.

För Trelleborg har nämligen aldrig förlorat ett kval, enligt klubbens hemsida.

TFF har spelat åtta kval under sin existens. Två gånger har laget kvalat för att ta klivet upp i Allsvenskan. Båda gångerna stod de alltså som segrare.

Mot Åtvidabergs FF 1984 blev det en sammanlagd seger med 3–2 för skåningarna. Sju år senare slutade Trelleborg tvåa i det som kallades Kvalsvenskan och tog klivet upp i Sveriges högsta division.

Den senaste gången TFF kvalade var 1998. Då kämpade laget för att, precis som J-Södra, undvika nedflyttning från Allsvenskan. Dubbelmötet mot Landskrona BoIS slutade sammanlagt 7–3 till Trelleborg.

Men det finns även statistik som talar för J-Södra. Enligt en sammanställning som Jnytt gjort har det allsvenska kvallaget segrat elva gånger utav 16 under den tid som kvalspelet anordnats i sin nuvarande form (sedan 2000).

Kvalspelets första möte spelas i Trelleborg på onsdag. Returen går i Jönköping söndag 19 november.

Läs också: Så spelas J-Södras kvalrysare – alla hålltider

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

-----

No more pages to load