(26) André Calisir, (16) Viktor Rönneklev
Foto: Carl-Cedric Persson

KLART: Förre J-Södra-stjärnan till svensk storklubb

André Calisir lämnade Jönköpings Södra efter kvalförlusten mot Trelleborg. Nu är försvarskuggen klar för en svensk storklubb.

André Calisir var en av Jönköpings Södras viktigaste kuggar under klubbens två säsonger i Allsvenskan. Men när laget degraderades till Superettan efter kvalförlusten mot Trelleborg valde mittbacken att inte förlänga sitt kontrakt.

Nu har Calisir gjort klart med en ny klubb. Sajten FotbollDirekt.se  rapporterade under tisdagen att mittbacken var nära att skriva på för IFK Göteborg. Den 27-årige Calisir ska även ha uppvaktats av en icke namngiven dansk storklubb, enligt sajtens källor.

Kort därpå presenterades också mittbacken av Göteborg.

– Känns mycket bra. Även om jag bara varit på plats i några timmar inser man vilken stor och professionell klubb det här är, säger Calisir till Göteborgs hemsida.

Sportchefen Mats Gren:

– En spelande mittback och en lagspelare som jag känner väl sedan min tid i J-Södra. Vi är väldigt nöjda med att ha knutit André till oss.

Kontraktet löper över tre och ett halvt år.

Calisir spelade samtliga 30 allsvenska matcher för J-Södra under säsongen 2017. Han blev utvisad i den första kvalmatchen mot Trelleborg och missade därmed den avgörande matchen på Stadsparksvallen.

Mittfältaren lämnar J-Södra – här är hans nya klubb

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load