J-Södras scoutingansvarige Christer Persson med nyförvärvet Árni Vilhjálmsson. Foto: PeaX Svensson

J-Södras strategi – så värvades landslagsmannen

J-Södras strategi – så värvades landslagsmannen

Jönköpings Södra värvar den isländska U21-landslagsmannen Árni Vilhjálmsson, 22. För Sport JKPG berättar klubbens scoutingansvarige Christer Persson om processen bakom köpet.

Jönköpings Södra fick upp ögonen för Árni Vilhjálmsson i höstas. Ett par månader senare drog den isländske forwarden på sig den gröna tröjan.

– Vi har försökt ha koll på isländska marknaden precis som övriga Norden. Men Island har blivit lite mer intensivt med att kolla i detalj, säger J-Södras assisterande tränare och scoutingansvarige Christer Persson.

Den 22-årige forwarden presenterades som J-Södra-spelare vid en presskonferens på måndagen. Han kommer närmast från spel med Lilleström i Norge.

– Han blev utlånad under sommaren. Han fick spela mycket på kanten i Lilleström och fick inte riktigt fäste där och valde att vända hem till sin gamla klubb , säger Persson.

– Sedan har vi haft en dialog med Lilleström och sett lite hur det utvecklat sig. De fick en ny tränare under hösten och de kände att de var intresserade av att se om vi kunde hitta en lösning. Där är vi, så att säga.

Vilhjálmsson själv är lättad över flytten.

– De var intresserade och såg några matcher när jag spelade. Efter det hade jag ett samtal med min agent och tränarna. Jag kände att det var ett bra steg att komma hit och börja spela mer och få en nystart, säger forwarden.

Kontraktet med Vilhjálmsson löper över säsongen 2019.

Men Persson är inte orolig över att det tre år långa avtalet kan sätta både klubben och spelaren i en tuff sits om resultaten uteblir.

– Vi känner oss väldigt trygga med att det kommer bli bra och han har visat kvaliteter som vi tror kommer passa in i vårt spel. Han är beredd att jobba väldigt hårt och se till så att vi blir bättre som lag och att han själv fortsätter utvecklas som spelare, säger Persson.

Hur skulle du beskriva honom som spelare?

– Det är en forward som är bra i många delar av spelet och med ett bra kombinationsspel. Han hittar bra samarbete med övriga lagkamrater. Han är bra på att komma in i straffområdet och ta smarta löpningar i sista tredjedelen för att sätta sig själv i bra avslutslägen. En duktig avslutare både utanför straffområdet och när det kommer inspel och inlägg i straffområdet, säger Persson.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: NYFÖRVÄRVETS LYCKA – ‘‘ALLT ÄR MÖJLIGT’’

LÄS OCKSÅ: J-SÖDRA VÄRVAR U21-LANDSLAGSMAN

-----

No more pages to load