Pawel Cibicki firar efter mål mot Malmö FF. Foto: PeaX Svensson

J-Södras värvningskupp – Cibicki ratade utlandet

J-Södras värvningskupp – Cibicki ratade utlandetPawel Cibicki gjorde succé med Jönköpings Södra förra säsongen. Men klubbens succélån kunde hamnat i polska ligan, säger forwardsstjärnan till Skanesport.se.

Inför sin nykomlingssäsong i allsvenskan valde Jönköpings Södra att låna in Malmö FF:s forwardstalang Pawel Cibicki.

Och den unge forwarden fick ett superår i den gröna dressen.

Totalt blev det tio mål och sex målgivande passningar för 23-åringen som nu är tillbaka i Skåne för att försöka ta en plats i MFF:s startelva den kommande säsongen.

I en podcast på sajten Skanesport.se – vilken släpps klockan 18 på måndagskvällen – berättar Cibicki om valet att lämna MFF för just J-Södra.

– Valet att lämna hade jag tagit redan innan säsongen med MFF var slut. Ett tag fick jag inte ens träna! När det var elva mot elva fick jag springa vid sidan… Redan då visste jag, även om det skulle komma en ny tränare. Jag kunde ha gått till flera olika lag i allsvenskan, men så kom Jönköping ner och det kändes intressant. Jag tänkte: ”Va fan, jag har inget att förlora”, säger Cibicki i podden.

Men det kunde blivit spel i den polska ligan för Cibicki. Åtminstone om hans pappa fått bestämma.

– Jag hade tre polska lag som också ville ha mig. Pappa tänkte: ”Fan, det är bättre att gå till en polsk klubb”. Wisla Krakow var jätteintresserade. Men, vad skulle jag där att göra. Va fan, vem tittar på polska ligan? Ääähhh… Det fick bli allsvenskan. Men nu är han nöjd.

ALLT OM JÖNKÖPINGS SÖDRA – GÅ TILL VÅR J-SÖDRA-SIDA

LÄS OCKSÅ: BRÄNDE BENGALER PÅ ‘‘VALLEN’’ – SÅ KAN DE STRAFFAS

LÄS OCKSÅ: NYA OVÄNTADE ARENAFÖRSLAGET

-----

No more pages to load