Fredrik Pettersson-Wentzel toppar löneligan för de under 30 i Jönköping. Foto: Mattias Landström

”Jag gör mitt bästa när jag får chansen”

”Jag gör mitt bästa när jag får chansen”
Med Linus Söderström borta från målvaktssidan fick Fredrik Pettersson-Wentzel kliva in i buren. Trots en bra spelad match, räckte det inte till seger.

-Vi måste hitta ett sett att göra fler mål framåt, säger han.

Det var inte bara ett hett smålandsderby som syntes på isen. Utan också en kamp mellan två av topplagen. I HV:s mål fick Fredrik Pettersson-Wentzel kliva in och ersätta en sjuk Linus Söderström.

-Det är bara att göra sitt bästa när man får spela. Det kändes riktigt bra idag. Det är synd att vi inte kan vinna bara. Växjö har många bra och skickliga spelare så man måste ju vara redo. Samtidigt är ju alla lag skickliga i den här serien, säger Pettersson-Wentzel och fortsätter:

– Jag tycker att jag har börjat få tillbaka lite självförtroende och det har gått bra under det senaste tre matcherna jag har spelat. Så det är bara att fortsätta kämpa.

Trots en bra målvaktsinsats räckte det inte till och Växjö satte 2-1 efter förlängning.

-Det är inte första målet jag släpper in och inte det sista heller. Det går inte att tänka på något speciellt när matcherna svänger, utan det gäller att bara fokusera på nästa puck som kommer. Växjö gjorde det svårt för oss och kom ut bra i första. Sedan tycker jag att det är jämnt och att det kan gå åt vilket håll som helst. Jag tycker ändå de var lite hetare än oss.

-----

No more pages to load