Niklas Pålssons JIK föll borta mot Linköping. Arkivbild: Mattias Landström

JIK blev krossat – han glömmer aldrig matchen

Svaga periodinledningar blev början till det stora fallet för JIK-herrarna i SSL borta mot Linköping.

Linköping vann till slut med hela 8–2 (2–1, 2–1, 4–0). Detta i en match som 19-årige, Gustav Johansson, i JIK  aldrig glömmer.

– Vi vinner alldeles för få dueller i de två första perioderna och var för passiva i vårt försvarsspel under stora delar av matchen. Vi slarvade också för mycket, säger Niklas Pålsson, JIK:s tränare till TV4 Sport.

Redan efter 29 sekunder av matchen small det. Förre JIK-spelaren, Martin Hovlund, hittade rätt.

Linköping gjorde 2–0 innan Emil Nilsen i JIK gjorde gästernas första mål med ett långskott i slutet av första perioden.

I andra perioden var JIK heller inte med från början och Linköping gjorde 3–1 efter bara 1.29. Det målet föranleddes av en jättetavla av JIK:s Otto Weidman.

Hemmalaget ökade sedan på till 4–1 innan JIK:s Gustav Johansson reducerade till 2–4 och därmed gjorde sitt första SHL-mål för säsongen när det var 57 sekunder kvar av perioden.

– Det är klart att det är något speciellt att göra första baljan i SSL. Jag hoppas det kommer fler, säger Gustav Johansson till TV4 Sport.

Även i slutperioden började illa för JIK då Linköping fick en straff precis i början, men JIK:s reservmålvakt, Filip Bergman räddade den. Efter det ryckte JIK upp sig och hade några ytterligare reduceringsbud, me något mål blev det inte. Istället kunde Linköping punktera matchen med sitt 5–2-mål och till slut blev det hela 7–2.

Missa inga nyheter! Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

-----

No more pages to load