JIK plockar från Piteå

JIK plockar från Piteå

Joel Wadsten från Wibax Piteå blir näste spelare att förstärka JIK inför lagets återkomst till SSL.

Jönköpings IK har redan gjort flera värvningar inför nästa säsongs återkomst i SSL. Nu har laget även knutit till sig Joel Wadsten som närmast kommer från Wibax Piteå i Allsvenskan norra.

Wadsten svarade för 98 poäng på 43 matcher den gångna säsongen.

– Riktigt kul att Joel valt att hoppa på den här resan. Vi har under en längre tid via scoutingrapporter fått höra väldigt mycket gott om Joel vilket gjorde att vi valde att börja titta mer noggrant på honom och gillade direkt det vi såg. En väldigt allround spelare där framförallt hans speed och teknik sticker ut lite extra. Han har alla förutsättningar för att lyckas riktigt bra i SSL, säger Alexander Tavs från JIK:s sportgrupp.

Wadsten:

– Det känns superbra. Jag kommer från trakten och har bra koll på JIK så jag visste ju att de hade något väldigt spännande på gång med alla framgångar man haft på ungdomssidan de senaste åren vilket gjorde det extra kul när de hörde av sig. Jag känner många i laget sedan tidigare så jag vet att det är ett härligt gäng där jag kommer trivas bra och fick även ett väldigt gott intryck av tränare Niklas Pålsson i dialogerna vi haft. Det är ju i SSL man vill spela och att få göra det med ett så här spännande lag känns otroligt inspirerande.

JIK:s huvudtränare Niklas Pålsson:

– Joel är en mycket duktig innebandyspelare som snabbt kommer anpassa sig till tempot i SSL. Han har förutsättningarna som krävs som spelare och person. Vi lägger stort fokus på att rekrytera in “rätt” personer för vår grupp & gruppdynamiska process, i detta känns Joel perfekt! Han är en homogen och omtänksam person som är mycket målinriktad.

Kontraktet med Wadsten gäller över två säsonger.

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load