Bakre raden: Kurt Jacobsson, ordförande, Tony Pölder och Johan Fahlström, tävlingsledare. Främe raden: Janne Bergman och Tommy Andersson. Foto: PeaX Svensson

Jönköping värd för prestigefyllt SM

Jönköping värd för prestigefyllt SM

När SM-veckan i curling går av stapeln i början av februari är det med Jönköping Curling Club som arrangör. Omkring 140 curlare väntas inta den moderna anläggningen på Elmiaområdet.

Banorna är redo. Om drygt två veckor står Jönköpings Curling Club som värd för årets SM-tävlingar i herr-, dam och rullstolsklasserna.

– Det ska bli jättekul. Det blir mitt största arrangemang som tävlingsledare, säger Johan Fahlström, tävlingsledare för SM-turneringen, till Sport JKPG.

Omkring 140 curling-spelare väntas anlända till Jönköping för att delta i turneringen som pågår 1–5 februari. Det är första gången någonsin som de tre klasserna gör upp samtidigt.

Ett av hemmahoppen är Lag Pölder som tävlar som ett av 15 lag i herrklassen.

– När vi spelar på topp är vi topp-5 i Sverige. Vi kan faktiskt vinna SM, säger Tony Pölder som leder laget.

Lag Pölder spelar normalt i Elitserien och är ett utav fyra lag från Sveriges högsta serie som deltar under SM.

– En SM-pall smäller lika högt som en Elitserie-pall, säger Pölder.

Jönköping är också hem till fyra av Sveriges bästa rullstolsspelare som kommer delta under SM. Just nu tävlar två av dem med A-landslaget och två av dem med B-landslaget i en turnering i Finland.

Men publiken kommer inte att få se Sveriges bästa lag på herrsidan, Lag Edin. De har blivit inbjudna till en tävling i Kanada där prispotten ligger på ett par hundra tusen kronor.

– De två bästa herrlagen kommer inte. I övrigt är det väldigt bra curlare, säger Fahlström.

– Jag ser mest fram emot att följa våra rullare som har tre raka SM-silver. Nu är det dags att ta det där guldet.

Inför SM har klubben också satsat runt 600 000 kronor på ett nytt digitalt system med en mängd skärmar så att både spelare och publik har uppsikt över alla banor.

-----

No more pages to load