Temabild. Foto: Pixabay

Jönköpingsbor ordnar maffig världscuptävling

Jönköpingsbor ordnar maffig världscuptävling

Det vankas skidfest i Ulricehamn när världscuptävlingen i längdskidåkning avgörs i slutet av januari. Hundratals Jönköpingsbor är med och gör tävlingen möjlig.

I slutet av januari arrangeras en världscuptävling i längdskidor i Ulricehamn. Arrangemanget inkluderar över 700 frivilliga funktionärer där flertalet kommer från Jönköping.

– De tycker att det är roligt och spännande. Många har varit funktionärer under många andra stora idrottsevenemang som längd-VM i Falun 2015, säger Henrik Severed, mediachef för World Cup Ulricehamn, till Sport JKPG.

Arbetsuppgifterna för funktionärerna varierar.

– Det är en blandning. Vi har funktionärer som jobbar med förberedelser med arenan och byggnationer till funktionärer som står i kiosker och har hand om media och mixed-zone där åkare träffar media efter sina lopp, säger Severed.

Årets arrangemang är den första världscuptävlingen som någonsin körs på Lassalyckan i Ulricehamn.

Och det ständiga frågan när en stor skidtävling ska köras på sydligare breddgrader är om det kommer finnas tillräckligt med snö.

Men de som tänkt besöka världscuptävlingen behöver inte vara oroliga.

– Det ser väldigt positivt ut. Dels på grund av att det varit kallt här nu de senaste dagarna och förra veckan. Så man har kunnat producera väldigt mycket konstsnö. Sedan finns det också lagrad snö sedan förra året, säger Severed.

– Som det ser ut nu är det ingen risk att det ställs in.

I dagsläget har runt 33 000 biljetter för de två tävlingsdagarna sålts. Och även om det inte finns exakt statistik varifrån besökarna kommer så talar mycket för att det blir en hel del Jönköpingsbor på läktarna.

– Vår målgrupp rent upptagningsmässigt är södra Sverige, Jönköping, Småland, Göteborg och västkusten. Det är den målgruppen som har möjlighet att åka över dagen, säger Severed.

-----

No more pages to load