Tony Hatefnejad. Foto: Privat

Jönköpingslöparens fina skalp: ‘‘Som att springa in i en vägg’’

Jönköpingslöparens fina skalp: ‘‘Som att springa in i en vägg’’

Elitlöparen Tony Hatefnejad vann i helgen Höganäs Halvmaraton.

I helgen avgjordes för första gången Höganäs Halvmaraton. Med på startlinjen fanns Jönköpingslöparen Tony Hatefnejad som till slut vann hela loppet. Här nedan kan du läsa hans egna ord om bedriften i Skåne.

‘‘Var till en början osäker på om det skulle bli start eller ej. Stukade foten några dagar innan och drog i samband med detta till nedre delen av ryggen. Det blev dock en start och inga känningar alls som tur var.

Tog täten från start och öppnade lite hårdare med tanke på att jag visste att kraftig blåst väntade utmed vattnet.  Jag började tappa fart redan vid 3–4 kilometer då motvinden började som skulle hålla sig kvar fram till i mål.

Motvinden gjorde att jag fick fokusera om. Att öka farten var inget alternativ då det stundtals var svårt att springa rakt. I stället blev det att försöka bibehålla ledningen och njuta av resan mot mål.  Sluttiden insåg jag inte gick att påverka så mycket. Vann på tiden 1:14, vilket jag får vara nöjd med men samtidigt förvånad. Gjorde några få ökningar när några hus i det öppna landskapet dök upp och stoppade blåsten. Uppenbarligen räckte det. Det var verkligen som att springa in i en vägg stundtals.

Det positiva var att jag i stället sprang med en relativt låg puls och inte alls blev så sliten. Ett bra träningspass helt enkelt.

Mest imponerad av alla motionärer som kämpade sig igenom den tuffa blåsten. Var en härlig känsla att springa i mål och ta emot publikens värmande jubel.

Formen känns bra jag ser fram emot alla kommande lopp som väntar. Framförallt Frankfurt maraton senare i år.’’

Missa inga lokala sportnyheter – ladda ned Sport JKPG:s app! 

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL IPHONE

HÄR LADDAR DU NED APPEN TILL ANDROID

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load