Svenska storstjärnan, Lollo Halvarsson, är klar för Wetterstaden Sparks. Här tillsammans med Wetterbygdens Dennis Aulander. Foto: Mattias Landström Svenska storstjärnan, Lollo Halvarsson, är klar för Wetterstaden Sparks. Foto: Mattias Landström Svenska storstjärnan, Lollo Halvarsson, är klar för Wetterstaden Sparks. Foto: Mattias Landström

Klubben monstervärvar – ”Jag vill bli ett ansikte utåt”

En idrottsbomb briserade i kommunen två dagar innan julafton.

Lollo Halvarsson, 28 år, och en av Sveriges främsta basketlirare i modern tid är klar för Wetterbygden Sparks.

– Jag hoppas kunna bli ett ansikte utåt, säger Wetterbygdens stjärnvärvning.

 

Lollo Halvarsson har bland annat 107 A-landskamper på sitt CV och har varit proffs i åtta länder. De två senaste åren har hon haft ett uppehåll. Dels för att hon slet av hälsenan, men också för att hon var gravid med sonen Vincent.

– Jag har saknat basketen, men det har varit skönt med break. Tidigare har det varit basket året om, men efter uppehållet är jag jättesugen och jättetaggad, säger Lollo Halvarsson.

Wetterbygden Sparks har vunnit södra ettan och gick igenom serien obesegrad. Efter nyår väntar Superettan. Klubbens mål är att bli bland de två bästa och kvala till damligan.

– Ifjol hamnade vi utanför kvalet efter att ha blivit trea i Superettan. Vi står inför fjärde upplagan av Superettan och är enda laget som har full pott när serien börjar. Vi ha bäddat för ett bra utgångsläge för att gå till basketligakval, säger Dennis Aulander i Wetterbygden Basketball.

Rutinerade Alander är lyrisk över förvärvet.

– Vi ville ha den bästa. Det känns magiskt. Lollo är inte bara en basketprofil utan en idrottsprofil i svensk idrott de senaste 15 åren.

Lollo Halvarsson öppnade för ett tag sedan en affär i Nässjö och bor i Huskvarna med familjen, sambon Victor och sonen Vincent. Hon har tränat med Sparks sedan i november.

– I början tänkte jag hur nivån skulle vara, men spelarna håller en hög nivå och det passar mig bra. Min familj är i Huskvarna så det här var ett glasklart val, säger Lollo Halvarsson.

Hon är medveten om att många kommer hålla ögonen på henne och att hon blir den spelare som kommer att få gå i bräschen för att Sparks ska nå damligan.

– Jag känner mig avslappnad. Det ska bli jättekul och att jag hoppas att jag kan tillföra laget det där lilla extra.

Givetvis kommer hälseneskada och uppehållet att hämma henne i början.

– Lite tajming saknas och jag har ännu inte samma kraft i vaden. Men man känner sin kropp hur det är och jag är inte långt ifrån, säger Lollo Halvarsson.

Wetterbygden Sparks spelar sin första match i Superettan hemma mot Högsbo den 14 januari.

– Om allt går som det ska räknar jag med att spela då, säger Lollo Halvarsson.

Wetterbygden hoppas att värvningen av Lollo Halvarsson innebär att basketen ska få ett lyft i bygden och målsättningen är klar:

–Först ska vi till damligan, men vi vill nå  tävla om SM-guld. Därför håller vi på, säger Dennis Aulander.

Som idrott har basketen en del att jobba på för att bli en populärare och bredare sport.

– Basketen och Wetterbygden har en resa för att nå folkhemmen. Svensk basket suktar efter en framgång. Vi har en resa att göra och i och med den här satsningen tar vi nästa steg. Det känns skönt sedan att veta när vi sitt i gungstolen att vi verkligen har försökt. Det är en skön känsla på förhand, säger Dennis Aulander.

Älskar du sport? Ladda ned JKPG News sport-app.

Här laddar du ned appen till iPhone

Här laddar du ned appen till Android

Lollos Halvarssons meritlista

107 A-landskamper för Sverige, proffs i åtta länder, Silver i JVM, Brons i EM för juniorer, Två SM-silver, polsk mästare, tjeckisk silvermedaljör, silver tjeckiska cupen. Spelat i ryska ligan, italienska ligan, svenska damligans värdefullaste spelare 208/2009, samt årets center 2009. Spansk ligamästare, två EM för Sverige.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till JKPG News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.

-----

No more pages to load